Nyhet

De er vinnere av Bendiksenprisen

Pønkbandet Honningbarna stakk av med pris og penger under årets utdeling.

Pønkbandet Honningbarna stakk av med pris og penger under årets utdeling.

Bendiksenprisen og premien på 100.000 er en gave som Kulturdepartementet gir ut til norske artister med hensikt å bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk. Utdelingen er oppkalt etter Arne Bendiksen, sangeren og komponisten mange regner som «faren» av popmusikk i Norge. Tidligere vinnere har blant annet vært Spidergawd (2015), Highasakite (2014) og Karpe Diem (2010).

Prisen er ment som bidrag til etablerte artister som allerede har utmerket seg og samtidig fremme deres videre karriere. Prisvinnerne velges blant annet ut på bakgrunn av aktualitet og populærmusikalsk uttrykk. GramArt, andre artister og aktører innen musikkbransjen er alle med på å nominere kandidater til prisen, og i år gikk utdelingen av stabelen på Blå en svært skytung tirsdag kveld.


LES OGSÅ: Programmet til Piknik I Parken er satt.

Årets vinner er Kristiansand-baserte og veletablerte Honningbarna. (bildet) Sinnapønk-gjengen har siden 2010 levert politisk og smittende punk fra øverste hylle. I 2011 ble de Årets Urørt og samme år kom de også med debutplata. Siste skive Goldenboy fikk blant annet fem stjerner hos oss. På hyllen med priser fra Spellemann og P3 Gull kan de nå tilføye Bendiksenprisen 2017 og 100.000 kroner. Årets nominerte var: Frida Ånnevik, Daniel Kvammen, Torgeir Waldemar, Honningbarna og Årabrot.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Får de farer avgårde til Halden for å spille på Tons Of Rock 22. juni fikk vi et par ord fra Honningbarna om hva de følte om seieren:


Hva skjer nå som dere har vunnet?


— Nå er det det bare rett tilbake i studio, jobbe videre med album, så vi drikker bare alkoholfritt i kveld.

— Dette er jo en pris fra Kulturdepartementet sant, så nå har vi liksom tatt punken opp på høyt nivå.

LES OGSÅ: Raser mot plateselskapet.


Vi snakket også litt med Elin Aamodt som er daglig leder i GramArt. Interesseorganisasjonen som arrangerte kveldens event og som har som nøkkelpunkt å ivareta artisters interesser og gjøre allmennheten kjent med at musikkartister er en hardtarbeidende yrkesgruppe.

Var det vanskelig å velge blant årets nominerte?

— Det var ekstra vanskelig i år. Alle er sterke låtskrivere og har utmerket seg live. Nominasjonene hang høyt, spesielt fordi dette er en pris delt ut for artister av artister, det er det ytterst få priser som gjør.


Hva var det som gjorde at Honningbarna ble valgt?

— Det var råskapet de viser på scenen, den kompromissløse stilen og hvordan de sparker både opp og nedover. Dette ville vi løfte fram og premiere. Og hvis man har vært på en konsert med dem så blir man ikke annet enn bergtatt.

GramArt sier Elin er opptatte av å være artistenes 'vaktbikkje' og jobber i kulissene for å gi nettopp dem de beste vilkårene.


Vi i GAFFA gratulerer igjen Honningbarna og ser frem til ny musikk i tiden fremover!

 

 


ANNONCE