Nyhet

Playground signerer sine første norske artister på ti år

Selskapet relanserer sin norskavdeling, og i den forbindelse har de signert fem nye norske artister.

Playground Music har holdt det gående som et ledende independent-selskap i Skandinavia med kontorer i Sverige, Danmark, Finland og Norge siden 1999.

I dag annonserer de at de relanserer sin norskavdeling, og i den forbindelse signerer de sine første norske artister på ti år.

Det er i første omgang disse fem norske artistene som har inngått samarbeid med Playground: Hvitmalt Gjerde (bildet) og Tik Records, Unnveig Aas, Svømmebasseng, Jakob Ogawa og Mutual Intentions.


— Dette har vi gledet oss veldig til å annonsere! Artistene vi skal jobbe med er både band vi har fulgt og vært fan av lenge, som Hvitmalt Gjerde og Svømmebasseng, og helt ferske talenter som Jakob Ogawa. Unnveig Aas er en helt særegen artist, og Mutual Intentions-gjengen er noen av byens mest produktive og kreative folk. Det blir et spennende år, og ny musikk veldig snart, forteller Celine Ryel, Promotion Manager i Playground Music.

Henrik Haagensen, som er General Manager i Playground, legger til følgende:

— Vi i Playground er heldige som uke inn og uke ut får jobbe med noe av den aller beste musikken i verden. Med god tilstedeværelse lokalt ellers i Norden, har vi lenge hatt en ambisjon om å kunne sette i gang satsing på norske artister og talenter fra vårt Norgeskontor. Det finnes så mange unike og særs dyktige unge artister i dette lille landet. Kunnskapsnivået er høyere, indieånden er sterk, og det har aldri vært kortere vei ut. Flere har behov for en fleksibel og moderne samarbeidspartner, som er villig til å tenke nytt i en spennende tid for norsk musikk. Vi er en sånn. Vi er vilt stolte, og endelig kan vi presentere de norske artistene vi skal jobbe med fremover.


Playground jobber til vanlig med store internasjonale artister som Radiohead, Bon Iver, Adele, Nick Cave, Wilco og Angel Olsen, og i tiden fremover kommer de altså også til å satse på lokale talenter.

Norgeskontoret til Playground har hatt en svært sterk internasjonal representasjon opp gjennom årene, med distribusjon for et stort antall internasjonale plateselskaper. Fokuset har ikke vært på egensigneringer, men heller samarbeid med flere andre norske etiketter som Kong Tiki Records, S2 Records og Norskamerikaner. Playground har jobbet med artister som Midnight Choir, Jokke med Tourettes, Halvdan Sivertsen, Paal Flaata, Lido Lido m.fl. Den siste signeringen som ble gjort på Playground Music var Jørn Hoel med albumet På Grunn Av Dæ, som solgte til gull. Det er nå ti år siden.

Vi markerer relanseringen på GAFFA-kontoret ved å høre på nysigneringene. Først ut, Hvitmalt Gjerde:

ANNONCE