Nyhet

Kun et kyss til

GAFFA.no - alt om musikk

Indierockerne og surfepoperne i Hvitmalt Gjerde har bestemt seg for å legge opp.

Det virker som en hel evighet siden bergensbandet Hvitmalt Gjerde Surfet Med Jesus. Med fire fullengdere bak seg, og en bråte konserter og turneer, har Sturla Ulvenes Kverneng, Johannes Fjeldstad og Håvard Bakke markert seg i det norske musikklandskapet med en nisje: skranglete surferock man ikke visste man manglet.

LES OGSÅ: «Rocken er ung igjen».


Nylig ble Hvitmalt Gjerde nominert til Spellemann i kategorien indie. De har også annonsert en konsertturné med The Modern Times. En turné som det nå er klart at blir en avskjed for bandet.

Bandet som ble startet på et loft i forstaden Minde og brøt gjennom med Surfer Med Jesus i 2013. De har siden det vært innom by:Larm, Trondheim Calling, Hovefestivalen, Vinjerock og Øyafestivalen, blant annet.

Hvitmalt Gjerde hadde ambisjoner om å turnere verdensrommet, men de nøyer seg altså med en siste norgesturné.


Sverre Vik, label-sjef i Tik og som ga ut Våken, sier han er stolt av hva bandet har utrettet.

— De er like herlige folk som de er fantastiske musikere, og jeg er både stolt og glad for å alt jeg har fått være med på å skape sammen med dem.

LES OGSÅ: Kendrick Lamar er bekreftet til Øyafestivalen.


Da fjoråret skulle oppsummeres, var albumet på 24. plass på GAFFA-redaksjonens liste over årets beste utgivelser, hvor vi konkluderte følgende om Våken: «en av årets aller beste norske skiver».

Fra ødelagt utstyr i kjeller til The Beatles-instrumenter og opptak i Abbey Road

GAFFA fikk stilt Hvitmalt et par spørsmål om den uventede oppløsningen.


Hvorfor har dere bestemt dere for å legge bandet på hylla?

— Motivasjonen til å fortsette med Hvitmalt Gjerde er ikke der lenger. Siden vi ikke har lyst til å drive bandet på tomgang, føler vi at det er best å gi seg nå. Dette er et valg vi har tatt sammen. Det er selvfølgelig vemodig å gi seg, men det føles riktig for hele bandet. Vi gleder oss til å avslutte en fantastisk epoke med noen knusebra konserter denne våren. Etter sommeren 2018 er det slutt.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Får vi høre mer musikk fra dere?

Det kommer ingen ny musikk fra Hvitmalt Gjerde, men alle tre har egne spennende prosjekter på gang. Se opp for Kropp, hip-hop og en John Fogerty look-alike.


Hva ser dere tilbake på som dere er mest fornøyd med?

— Vi er stolt over alt vi har laget og opplevd, og vi er spesielt fornøyd med vår siste plate, Våken, og hvordan den ble til. I løpet av sju år har vi beveget oss fra å spille inn musikk på ødelagt utstyr i Johannes sin kjeller, til opptak i Abbey Road på The Beatles sine gamle instrumenter. Vi har hatt fantastiske konsertopplevelser på alt fra små stuegulv til store festivalscener.

LES OGSÅ: GAFFA-Prisens store vinnere.


Datoene for Hvitmalt Gjerdes siste konserter:

15.02 – Bodø: Dama Di
16.02 – Tromsø: Bastard bar
08.03 – Kristiansand: TrashPop (med The Modern Times)
09.03 – Oslo: Parkteatret
10.03 – Porsgrunn: Rockeklubben i Porsgrunn (med The Modern Times)
13.04 – Trondheim: Samfundet Klubben (med The Modern Times)
18.04 – TBA 

ANNONCE