Nyhet

Synger høsten inn med ny skive

GAFFA.no - alt om musikk.

Der den foregående platetrioen tok for seg én låtskriver hver, har Paal Flaata (bildet) tatt for seg til sammen ti låtskrivere på platen som er i vente i høst.

Klubbscenen Parkteatret melder at det blir slippfest med fullt band for Flaatas nye plate 13. oktober. Albumet er ment å være en bonus til høstens store bokssett med de tre originale Songs Of- utgivelsene.

Blant annet har Flaatas samarbeidspartner i senere år, legenden Chip Taylor – i fjor innlemmet i Grammys æreshall for låtskrivere, bidratt med en helt ny sang kalt Love & Rain – som låner tittel til den nye Flaata-platen.


LES OGSÅ: Stort intervju med The War On Drugs.

Samarbeidet mellom de to startet i 2011, da de i kjølvannet av terroren møttes på en konsert der Flaata sang Taylors nyskrevne låt This Darkest Day. Chip Taylor beskrev sangmøtet slik overfor NTB:

— Så kom denne utenomjordiske, engleaktige stemmen i møte med min. Jeg har aldri vært borti maken, det var øyeblikksmagi og jeg fikk gåsehud, lød det fra Taylor, som sier at bare stemmen til Elvis fremkalte samme følelse hos ham.


Samlet

Det førte til albumet Wait By The Fire – Songs Of Chip Taylor, som utkom i 2011. Den var først ut i en trilogi der Bless Us All – Songs Of Mickey Newbury fulgte i 2014 og som ble avrundet med Spellemann-nominerte Come Tomorrow – Songs Of Townes Van Zandt i fjor.

Nå er disse tre utgivelsene planlagt samlet i én boks – og med platefølge av Love & Rain, innspilt i Athletic Sound-studioet i Halden og med Gøran Grini som medprodusent.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Ifølge Radio Rjukan vil albumet by på låter av til sammen ti låtskrivere. I tillegg til Taylor navn som Jimmy Webb, Donnie Fritts, Elvis Costello, Don McLean, Conway Twitty, Ewan MacColl, Charlie Rich, Kris Kristofferson og Mickey Newbury.


LES OGSÅ: Tar med seg hitparade til Oslo Spektrum.

Albumet blir både bonus til bokssettet og en selvstendig utgivelse - og slippes 8. september.

(©NTB)


ANNONCE