Nyhet

Leonard Cohen hylles av norske artister i Oslo Spektrum neste år

En rekke norske artister går sammen for å hylle den avdøde artisten.

Det er nå en drøy måned siden vi fikk den triste nyheten om at Leonard Cohen hadde gått bort, 82 år gammel. 

I dag er det annonsert at det neste år skal arrangeres en hyllestkonsert for ham i Norge. Det melder VG. Konserten skal finne sted i Oslo Spektrum 25. april.

AURORA, Alf Cranner, Finn Kalvik, Anneli Drecker, Paal Flaata, Åse Kleveland og Kristian Kristensen er noen av artistene som er bekreftet.


— Dette har vært et veldig kjipt år i musikkens navn. Tre av de aller største har dødd, og jeg synes det er rørende at så mange stiller opp. Jeg har vokst opp med en mor og mormor som har dyrket Cohen, så dette er pensum for meg, forteller Christer Falck, som er prosjektleder, til avisen.

Prosjekttittelen for arrangement er ”So Long – en uoffisiell minnekonsert for Leonard Cohen”.

Leonard Cohen vil for alltid huskes for sanger som So Long, MarianneSuzanne, Bird On The WireDance Me To The End Of LoveHallelujah og Sisters Of Mercy.


Han var svært populær her til lands og spilte mange konserter i Norge gjennom sin lange karriere. Sist i Bergen og Halden i 2012 og i Oslo Spektrum året etter.

GAFFA dekket konserten på Bergenhus Festning i Bergen. Les anmeldelse og se bilder fra konserten her.

Cohen var aktiv til det siste og slapp tidligere i høst albumet You Want It Darker, som ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA. Albumet er også å finne på vår liste over årets beste album.


Her kan du høre tittelsporet fra hans siste album:

ANNONCE