Nyhet

Elvis-gospel i norsk vri dobbelt klar

GAFFA.no - alt om musikk.

Samtidig som Elvis-tolkerne Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles er klar til å legge ut på en 90 kirkers turné med gospellåtene kongen selv likte å synge, kommer også albumet.

Under tittelen A Thing Called Love – The Gospel Album slipper plateselskapet Grappa nå ut 12 låter som de tre gjør alene eller sammen. Her er for eksempel You'll Never Walk Alone sunget «slik den skal synges», ifølge Paal Flaata, som nylig påpekte overfor NTB:

— Det er en veldig fin, gammel spiritual som mange forbinder med fotball, men det er helt feil.


LES OGSÅ: Går hardt ut mot #MeToo-kampanjen.

Å høre på platen som slippes neste uke blir også Saved, A Thing Called Love, In My Father's House, Milky White Way, Where No One Stands Alone, Reach Out To Jesus, We Call On Him, Run On, Where Did They Go, Lord, Without Him og An Evening Prayer.

— Elvis elsket gospelmusikk, og for en glede det er å gjøre disse låtene, sa Stephen Ackles. De tre profilerte musikerne plukket ut sine egne favoritter – i forlengelsen av Elvis-hyllestene de har gjort live de siste årene.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Med medvirkning av lokale kort spilles kirkekonsertturneen «In Memory Of Elvis Gospel» med ett unntak – en frimurerloge – i kirker. Det synes Paal Flaata er en sterk opplevelse:


— Det er annerledes, nakent. Du står på gulvet, ikke på en scene, og ser folk rett i øynene. Jeg er ikke religiøs, men det åndelige og høytidsstemte har jeg talent for.

LES OGSÅ: Sigrid returnerer til Pstereo denne sommeren.

Vidar Busk sier de med et stort band og blåserrekke i ryggen gjør sin egen tolkning av sangene når turneen drar i gang neste uke – samtidig med plateslippet.


— Da blir det dypere, heter det fra mestergitaristen.

(©NTB)

ANNONCE