Nyhet

Elvis Presley drar på verdensturné – som et hologram

Etter de vellykkede «abbaterne» er det Elvis Presleys tur til å gjenoppstå som et hologram. Det nye showet Elvis Evolution er tittelen på en ny konsert som skal lages ved hjelp av AI og holografiske projeksjoner, melder The Guardian.

I november finner den første "Elvis Evolution"-konserten sted i London. Etter det er det planlagt show i Las Vegas, Tokyo og Berlin.

Besøkende vil se en digital Elvis Presley i naturlig størrelse, laget ved hjelp av AI-teknologi og holografisk projeksjon basert på tusenvis av bilder og videoer av verdensstjernen, skriver The Guardian.

"– Det blir en minneverdig opplevelse for Elvis-fans og beundrere over hele verden; folk kan gå inn i Elvis' verden, gå i skoene hans og feire hans ekstraordinære musikalske arv," sa Andrew McGuinness, administrerende direktør i Layered Reality, som kjøpte rettighetene til prosjektet, i en uttalelse.


Det var i 2022 at den svenske gruppen Abba startet sin forestilling Abba Voyage og siden den gang har interessen for lignende konserter økt. Showet har blitt sett av over en million mennesker og i desember avslørte rockebandet Kiss at det blir det første amerikanske bandet som følger i fotsporene til svenskene og drar på turné som avatarer.

Elvis Presley døde i august 1977, bare 42 år gammel. Han spilte aldri noen spillejobber utenfor Nord-Amerika.

ANNONCE