Nyhet

— Ikke redd for å bli jovial og folkelig

GAFFA.no - Alt om musikk!

Øya er over oss – med over 300 artistopptredener over et bredt sjangerspekter og utsolgt festival. Men arrangørene frykter ikke at hipsterfestivalen skal bli jovial og folkelig.

— Det er ikke noe skummelt så lenge musikken også byr på musikk som er utfordrende og utenfor folkelighetsrammen, mener PR-sjef Jonas Prangerød (bildet).

LES OGSÅ: Ble invitert til Øya - etter bare én låt.


Øya kan i den ene enden av spekteren by på Vazelina Bilopphøggers, som tidligere i sommer svartkledd tro til på Tons Of Rock før de nå skal åpne lørdagens festivaldag på den største scenen.

— Det har faktisk vært kampanjer i sosiale medier for å få dem til å åpne lørdagen! Der Vazelina var showbaserte før, er de nå tilbake som rockere igjen. Vi prøver å gi folk det trygge – og samtidig også gi dem det som føles rart, sier Prangerød, og viser til bandkonseptet som entrer scenen rett etter totningene:

Duoen Morudes som har slått sine psykedeliske ørkenrockpjalter sammen med trioen Bushman's Revenge – som skrever med en fot i blues og en fot i jazz. «Uforutsigbart og eksplosivt», heter det i konsertomtalen.


Car Seat Headrest

Øya-arrangørene mener å kjenne sitt publikum, noe som 2016-tallene tyder på: Ifølge Dagens Næringsliv omsatte festivalen for over 72 millioner kroner i fjor - noe som er den største omsetningen i festivalens historie, og en økning på nesten 4,2 prosent fra 2015.

— De vil se forskjellig musikk, både favoritter og ny musikk som utfordrer dem. Vi prøver hvert år å ha navn på artistlisten som ikke har spilt i Norge før, og være dem som introduserer dem, sier Jonas Prangerød.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Lørdag debuterer for eksempel det amerikanske bandet Car Seat Headrest i Norge, som Øya-folket merket seg allerede i fjor.


— Jeg tror de neste skivene fra dem kommer til å få et stort publikum, sier Prangerød, og viser til hvordan det gikk med Fleet Foxes.

Gamle helter

Men gamle helter selger også bra. Fredagsbillettene røk for eksempel først ut, og det er en dag som toppes av legendariske Pixies.


— De treffer vårt kjernepublikum, sier Prangerød, og sier at Øya har vært etter dem i årevis, før bandets turnéplan omsider klaffet med Øya-datoen.

LES OGSÅ: Destroyer tilbake til Norge.

Gjenforente svensker i The Hellacopters passer også inn i konseptet eldre helter som har lagt grunnlaget for nyere og hippere band.


Området likt

Øyapublikummet er gjerne gjengangere, og vil kjenne seg igjen i Tøyenparken anno 2017 – siden det er gjort få forandringer på planløsningen. Scenene er for eksempel plassert samme steder som i fjor, ifølge PR-sjefen.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Stemningsbilde fra Øya 2016. FOTO: Tord Litleskare / GAFFA

Men én ting er ny på scenefronten: Hagen, der blant andre Danny Brown, Oumou Sangaré, Charlotte Dos Santos, The Modern Times, Sleep og The Mystery Lights skal i ilden, er drevet utelukkende av solcelleenergi.


— Lys, lyd, alt! sier Prangerød, som sier han «ikke orker å tenke på værmeldingen», der det sies å skulle hølje ned på åpningsdagen onsdag, før det tar seg opp senere.

LES OGSÅ: Fortsetter å tease en Oasis-reunion.

— Selv om det ikke er sol, tar solcellepanelet opp nok energi fra dagslyset, sier han med overbevisning om scenen der diverse rockere skal i aksjon.


(©NTB)

ANNONCE