Nyhet

Nå kommer filmen om en av de mektigste mennene i musikkens verden til Apple Music

Dokumentaren «Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives», om den mektige platebransjemogulen, åpnet filmfestivalen i Tribeca – og er kjøpt av Apple Music.

Dokumentaren «Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives», om den mektige platebransjemogulen, åpnet filmfestivalen i Tribeca – og er kjøpt av Apple Music.

Filmen er basert på Davis' bestselgende selvbiografi fra 2013, og forteller ikke bare om hans eget liv – men også om hvordan han var med på å forme karrieren til artister som Janis Joplin, Bruce Springsteen, Barry Manilow, Santana, Patti Smith, Aretha Franklin, Carly Simon, TLC, Whitney Houston og Alicia Keys.

LES OGSÅ: Vil stoppe ny Prince-utgivelse.


Selv om dokumentaren ifølge Varietys anmelder langt fra forteller hele historien – bare det Davis selv ønsker skal komme frem, er den likevel fascinerende og severdig der den forteller historien om musikkbransjen slik den var – sett fra «mannen med gullørenes» synspunkt.

Var opprinnelig advokat

Clive Davis – som fremdeles jobber i Sony Music – var opprinnelig advokat, men sier til New York Times at han oppdaget at han hadde «en naturlig evne jeg aldri ante jeg hadde».


— Evnen er å se hvem som kan bli en stor stjerne som varer. Og fra et repertoarsynspunkt, hvilke sanger som kan bli en hitlåt – hvordan de kan arrangeres, synges, fremføres – og forhåpentligvis bli en av de få hitlåtene som kan bli en standardlåt, sier Davis til avisen.

LES OGSÅ: Nye navn til Øyafestivalen.

I dokumentaren forteller han hvordan «The Bodyguard» nærmet seg premiereklar uten at singelen I Will Always Love You hadde funnet sin form. Det kom stadig nye versjoner som hørtes mindre ekte og mer glattslikkede ut.


Artikkelen fortsetter under videoen.

— Det er da du bare går ut og sier «det er D-dagen». Og jeg gikk for den første, røffe versjonen. Du hørte den og visste at dette ville gi folk gåsehud.


LES OGSÅ: Beskyldningene om plagiat hagler.

Og etter filmpremieren onsdag kveld opptrådte storheter som Aretha Franklin, Barry Manilow, Jennifer Hudson, Dionne Warwick, Kenny G og Carly Simon i Radio City Hall i New York.

(©NTB)


ANNONCE