Nyhet

Familien har godkjent ny Whitney Houston-dokumentar

GAFFA.no - alt om musikk.

Under et år etter forrige dokumentar om Whitney Houston, er en ny film klar – og denne er godkjent av familien hennes.

I «Whitney», som har kinopremiere i USA i juli, er det skotske Kevin MacDonald som har regien. En ny trailer er akkurat sluppet og filmen vises utenfor konkurranse i Cannes denne uken.

Det loves ifølge Rolling Stone at publikum får oppleve hennes stemmeprakt – og hvor tung berømmelse er å bære. Det blir intervjuer med ektemann Bobby Brown og øvrig familie. Clive Davis, musikkmogulen som oppdaget henne, og «Bodyguard»-motspiller Kevin Costner, er også intervjuet.


LES OGSÅ: Avlyser festival.

Dette blir den «offisielle» Whitney-filmen, som familien har satt sitt godkjentstempel på – i motsetning til fjorårets TV-dokumentar «Whitney: Can I Be Me», som de iherdig prøvde å stoppe.

MacDonald uttaler at han «var heldig» som hadde støtte fra moren Pat Houston og bostyret, som betrodde ham «nøklene til hvelvet og ga meg full frihet». Dermed stilte han i en helt annen posisjon enn sin britiske filmskaperkollega Nick Broomfield, som laget «Whitney: Can I Be Me» i 2017.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Broomfield fortalte i fjor til The Independent at familien prøvde å få TV-kanalen Showtime til å trekke seg.


— De laget livet vanskelig for meg, sendte eposter til folk og ba dem om ikke å være med i filmen. De har prøvd å gå til sak mange ganger etter at filmen ble ferdig.

LES OGSÅ: Ane Brun har store planer for sommeren.

Broomfields TV-dokumentar plasserer nemlig mye skyld på Houstons familie, som han hevder forsømte å passe på henne. Om familiens godkjennelse av den nye filmen hevdet han til avisen:


— Jeg tror de ønsker å kontrollere historiefortellingen så vel som å tjene mye penger.

(©NTB)

ANNONCE