Nyhet

Kanye West betalte 85.000 dollar for å bruke omdiskutert fotografi som albumcover

GAFFA.no - alt om musikk.

Kanye West punget ut for rettighetene til å bruke et bilde av Whitney Houstons bad på coveret til rapperen Pusha-Ts nye skive.

Egentlig var albumkunsten klar til Pusha-Ts plate «Daytona», da Kanye West ringte ham og sa at han aktet å bytte den ut. Utgivelsen er den første i en serie album som West produserer og slipper i ukene som kommer.

LES OGSÅ: Programmet til Pstereo er komplett.


I et YouTube-intervju med Angie Martinez Show sa Pusha-T at Kanye West sa han «ikke følte coveret», og at han hadde valgt et bilde det kostet 85.000 dollar å kjøpe rettighetene til – noe West selv dekket utgiftene til.

Artikkelen fortsetter under Twitter-innlegget.

— Dette er hva folk trenger å se sammen med denne musikken, sa Kanye West i telefonsamtalen. Kontroversielle Kanye la også bildet ut på Twitter, der reaksjonene ikke uteble – både positive og negative:

Fotografiet skildrer angivelig Whitney Houstons svært rotete baderom fylt med brukerutstyr, og ble ifølge People tatt i all hemmelighet av et familiemedlem i 2006 – da hun strevde med dopavhengighet.


«Vi elsker alle Whitney, og derfor gir dette bildet gjenhør hos oss. Dette er hva dophandel gjør med noen vi elsker. Dette er hva narkobruk gjør med noen vi elsker. Å være rusavhengig er ikke søtt», skriver Twitter-brukeren Trent Ledford, og påpeker at Pusha-T synger nettopp om doplanging.

LES OGSÅ: Ibiza lever - men det hviler også mørke skyer over partyøya og EDM-industrien.

Andre raser mot bruken av bildet, som ifølge sladrespaltist Perez Hilton ble publisert av beryktede National Enquirer i 2006. Det er ikke kjent om kjøpesummen ble betalt til bladet eller til Houstons svigerinne Tina Brown.


(©NTB)

ANNONCE