Nyhet

Få med deg JUNGELEN (Broen, Invader Ace og Ich Bin N!ntendo) på miniturné denne uka

Det eksperimentelle samarbeidsprosjektet gjentar fjorårets suksess og er de neste dagene klare for konserter i tre norske byer.

Det musikalske samarbeidsprosjektet JUNGELEN, som består av Broen, Invader Ace og Ich Bin N!ntendo, er i disse dager klare for en miniturné. I kveld spiller de på Hulen i Bergen før turen går videre til Oslo og så Trondheim. 

De gjentar dermed suksessen fra i fjor, da de spilte på et fullsatt Ingensteds. Dette er andre gangen de spiller konsert sammen, og nytt av året er at de har med en gjesteopptreden i form av det de omtaler som ”en av norges feteste spellemenn”, Anders Røine.

Bandene har nokså forskjellige bakgrunner: Broen overbeviste i fjor med sitt debutalbum Yoga, som vår anmelder mente stadfestet dem som "Norges mest interessante band"; Invader Ace er noe så originalt som et norsk-svensk støyende tubatechnoband; mens trioen Ich Bin N!ntendo blander punk med støy og spiller konserter som blir omtalt som et adrenalinkick ut av en annen verden.


De ulike bandene og musikerne har bånd til støy-, jazz- og pop-miljøene i Skandinavia. Felles for dem er at de ikke er opptatt av konvensjonelle sjangerbåser, og samtlige er aktuelle med ny musikk i løpet av 2016.

I lys av debatten om Øya-publikummet og andre festivalpublikummers prate- og festevaner, som blant annet ble utløst etter Aftenpostens Julia Holter-anmeldelse som hadde overskriften ”Hold kjeft, Øyapublikum!”, har de følgende kommentar:

— Etter vår mening er det musikkens mangel på samspill, improvisasjon og risiko som er problemet. Musikken lever ikke i øyeblikket og øyeblikket er tatt ut av musikken. Det å bare spille av et ferdig produkt kan ikke måle seg med den musikkopplevelsen man får av et band eller en DJ som har grader av improvisasjon og spontanitet i showet sitt.


Med JUNGELEN ønsker de å knuse det stillestående og heller ta publikum med på en levende musikalsk reise gjennom noise, techno, pop og folkemusikk. 

Miniturnéplanen ser ut som følger:

1. september: Hulen, Bergen
2. september: Ingensteds, Oslo
3. september: Dokkhuset, TrondheimANNONCE