Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

The Cure, Maria Mena og Kappekoff er blant ukas sterkeste live-anbefalinger fra GAFFA-redaksjonen.

Det er igjen duket for en fortreffelig uke med like fortreffelige musikkopplevelser. Høsten har aldri vært finere, men med en god dose live-musikk klarer vi nok å gjøre den enda litt bedre. Legendene i The Cure (bildet) kommer til hovedstaden, Placebo spiller på et utsolgt Sentrum Scene. Sjarmtrollet Maria Mena holder konsert i Stavanger, pluss enda flere godbiter er hva vi har å by på denne uken.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

The Cure: Oslo Spektrum, Oslo 11. oktober


The Cure ble sett på som foregangsmenn både på 70-, 80- og 90-tallet, og har hatt en eventyrlig karriere. De har jo også et fantastisk godt live-rykte og er kjent for å holde på i både tre og fire timer når de først går på scenen. Det er åtte år siden bandet sist gjestet Norge.

Forvent hits som Boys Don't Cry, Lullaby, Just Like Heaven og Why Can't I Be You?, men også skjulte skatter fra den store diskografien og kanskje er vi heldige og får høre noe nytt materiale. Hvem vet!


Maria Mena: Folken, Stavanger 13. oktober

Med en drømmende stemme og smittende vesen, kommer nok konserten til Maria Mena i Stavanger denne uka til å bli riktig så vakker. Hun har en god formidlingsevne når hun fremfører låtene sine, og det er ikke vanskelig å forstå at hun var trist da hun ga ut sitt siste album Growing Pains. Når Maria Mena åpner munnen er aldri gåsehuden langt unna.

Vi tipper dette blir en riktig fin kveld, Stavanger.

Highaskite: Samfundet, Trondheim 14. oktober


Kan det bli bedre? Highasakite har gang på gang bevist at det er på scenen de hører hjemme. Deilig pop fra klassisk skolerte musikere som absolutt er riktig for høsten vi nå er inne i.


Det er bare å møte opp når Highasakite gjester Trondheim igjen, dere blir neppe skuffet.

Highasakite fortsetter turnéen sin gjennom stort sett hele Norge. Alle datoer finner du her.


Passenger: Sentrum Scene, Oslo 14. oktober

Er det mulig å ha en mer behagelig og nydelig stemme enn britiske Michael David Rosenberg - AKA Passenger? Han spiller en suveren blanding av folk og indiepop som virkelig har gjort inntrykk på fansen. Hvem elsker vel ikke Let Her Go?

Dette blir nok en herlig konsert som har potensial til å gjøre livet enda litt bedre denne uken.

Kappekoff: Internasjonalen, Oslo 14. oktober


Det er på Internasjonalen du skal starte denne helgen, vi kan garantere feststemning, hæla i taket og at du kommer i dansehumør med Kappekoff. Duoen byr på disco og poppa elektronika på sitt beste. Vi synes også at de fortjener litt mer oppmerksomhet for den herlige musikken de lager.


Sjekk ut flotte Oktober, som vi hadde snikpremiere på i forrige uke, her:

BJ The Chicago Kid: John Dee, Oslo 14. oktober


Et stort talent som gir oss en salig blandig av r&b, hip-hop og soul. Det er deilig og sexy musikk med digge beats. Det gjør han ikke akkurat mindre bra når Bryan James Slege har en fløyelsmyk stemme som gjør deg gal, for det er så digg å høre på!

Dette blir garantert siste sjanse til å se denne mannen på en intim scene som John Dee før han når stjernehimmelen. Han er allerede på god vei dit.


Placebo: Sentrum Scene, Oslo 16. oktober

Placebo spiller på et utsolgt Sentrum Scene denne søndagen, og denne gangen er det hitsa og eldre materiale som gjelder. Hvem kan vel tenke seg en bedre måte å bruke en søndag kveld på enn å brøle ut tekstene til Special K, Slave To The Wage, Nancy Boy og Song To Say Goodbye sammen med Brian Molko & co?

Med andre ord; en drømmekveld for alle som var litt emo på 00-tallet.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE