Nyhet

5 grunner til å elske Chuck Berry - som fyller 90 år i dag

En av rockens største showmenn fyller år.

Chuck Berry er en levende legende, som debuterte med singelen Maybellene i 1955 og nærmest har fortsatt å holde konserter frem til de siste par årene. Til tross for at det siste Oslo-besøket på Sentrum Scene i 2013 ikke var den helt store konsertopplevelsen, og at både danske og finske konsertgjengere vant frem med sine klager etter opptredenene hans i de forskjellige landene rundt den samme tiden, er det på sin plass å feire at mannen som ble født i St. Louis i 1926 og nærmest egenhendig oppfant rock & roll-sjangeren fyller 90 år i dag. 

Vi har funnet frem til 5 grunner til å elske Chuck Berry.

1. The Rolling Stones hadde ikke eksistert uten Chuck Berrys innflytelse


Mick Jagger, Keith Richards og resten av The Rolling Stones er blant de mange bandene som har blitt tungt inspirert av Berry, og spilt inn hans låter i studio.

2. Han satte lydsporet til denne legendariske scenen


Hva hadde dansescenen med John Travolta og Uma Thurman i Pulp Fiction vært uten Chuck Berrys You Never Can Tell som soundtrack? Definitivt ikke det samme!

3. Han satte tidlig ord på følelsen av å være skolelei


Mange har skrevet om hvor kjip skolehverdagen kan være etter Berry (Alice Cooper og AC/DC springer først til minnet), men originalen er som oftest den beste. Eller hva?

4. Chuck Berry var en av de første gitarheltene


Han var kanskje ikke den mest teknisk dyktige gitaristen i historien, men han hadde sin egen distinkte stil og kunne både posere, duckwalke og lage show på scenen. Se bare hvordan han leker seg under soloen på Johnny B. Goode under en opptreden i 1958 her:

5. Hans ville temperament


På starten av karrieren ble Chuck Berry lurt av både plateselskap og konsertpromotører, noe som har gjort ham notorisk vanskelig å ha med å gjøre siden. Det fikk blant annet The Rolling Stones-gitarist Keith Richards merke da han prøvde å ta på gitaren hans backstage etter en konsert.

Da gjenstår det bare å si "Hail, hail Chuck Berry!"


ANNONCE