Nyhet

11 essensielle album du må høre i mai

Her er månedens viktigste albumutgivelser!

En ny vårmåned er såvidt kommet i gang og vi venter fortsatt på varmen vi så sårt trenger. I mellomtiden kan vi forkorte ventetiden og godte oss med en måned fullspekket av spennende albumslipp.

Nok en gang har GAFFA-redaksjonen samlet 11 kommende album vi tror er verdt å få med seg den kommende måneden!

Veronica Maggio - Den Första Är Alltid Gratis - 6. mai


Det er tre år siden hennes forrige albumslipp og vi gleder oss til å høre hva mandagsbarnet har å by på denne gangen. Den sukkersøte, og noe storkjefta dama fra Sverige, har med sine fengende refreng og søte melodier stort sett levert hits på løpende bånd. Oppmerksomheten var vært stor i Norge, og vi tviler ikke på at hun lykkes igjen!

Veronica Maggio spiller blant annet på årets Elvefestival i Drammen og Skral Festival i Grimstad.

ANOHNI - Hopelessness - 6. mai


Den dyktige ANOHNI, tidligere kjent som Antony Hegarty i Antony And The Johnsons, er klar med sin debut. Den norgesaktuelle artisten har tildigere samarbeidet med storinger som Lou Reed og Björk og kan uten problemer settes på lista over ikoner.

Etter å ha vært gjennom en forvandling som er den største et menneske kan ta for seg i et liv, kan det bli interessant å høre hva ANOHNI ønsker å formidle i Hopelessness. I tillegg blir det et gledelig gjensyn med hennes særegne stemme som aldri skuffer.

ANOHNI spiller på Øyafestivalen 10. august.

Beyoncé - Lemonade - 6. mai


Som om du ikke har hørt det, er Beyoncé nok en gang ute med et visuelt kunstverk. Den 6. mai kan du endelig kjøpe albumet som siden 23. april har vært tilgjengelig på mannens streamingtjeneste Tidal.


GAFFA ga Lemonade fem stjerner og kritikere fra alle kanter hyller plata for å være både revolusjonerende og råflott. Man kan høre henne i sjangre hun tidligere aldri har beveget seg innenfor og vi kan forsikre dere om at det har gått knirkefritt. Albumet er uten tvil verdt å få med seg både visuelt og musikalsk og budskapene det har med seg. 

When life gives you lemons, Beyoncé makes Lemonade...


Jean-Michel Jarre - Electronica 2: The Heart Of Noise - 6. mai

I årevis har Jean-Michel Jarre steg for steg gjort seg bemerket i sin sjanger, og franskmannen kan klappe seg på skulderen som en av de mest erfarne. Siden oktober har vi digga til elektronika-kongens første del av hans dobbeltalbum Electronica. Med gjester som Hans Zimmer, The Orb og Yello på det kommende albumet, er det ikke annet å si enn at del to kan bli like interessant som eneren.

Jean-Michel Jarre spiller i Oslo Spektrum 28. oktober.

Kaytranada - 99,9% - 6. mai


Lous Kevin Celestin, best kjent som Kaytranada har de siste årene vært svært effektiv på produksjonsfronten. Han har flere EP'er på bordet, og slår endelig på stortromma med en debutpakke på 15 låter.


Han er en mann av elektronika, men etter smakebiten GLOWED UP, vokalt fremført av den silkemyke stemmen til Anderson .Paak, kan det høres ut som at han satser på å nå  et større publikum med det kommende prosjektet.

Kaytranada er snart klar for verdensturne og vi er 99,9% sikre på at en konsert med han ville gjort seg. Foreløpig står ikke Norge på dagsordenen, men det er lov å håpe.


Death Grips - Bottomless Pit - 6. mai

Vi kjenner til gutta som ambisiøse når det kommer til eksperimentering i sin rapsjanger. De trosser alltid grenser, både i sine liveshow og tekster. For noen kan dette bli i overkant kaotisk, men det er nettopp det som gjør de så kule.

Death Grips har hatt gjesteartister som Robert Patinson, bedre kjent som den evige jomfruen i Twilight. Noe annet som er snålt er at trommis, Zach Hill, i tidligere show spilte via Skype på storskjerm. Man vet altså aldri hva man kan forvente av dem, bare at deres kommende album vil bli underholdende og en dråpe absurd. 

Kygo - Cloud Nine - 13. mai


Det begynner å bli en stund siden verden fikk øynene opp for Kygo, så det er med stor glede at tiden endelig har kommet for hans debutalbum. Den 24 år gamle artisten har jobbet seg opp til en imponerende karriere, som blant annet John Legend, Labrinth og Matt Corby, forståelig nok, ønsker å ta del av.


I juni fortalte han oss at han fant det vanskelig å definere hva Cloud Nine kom til å innebære, men at vi kan vente oss bluesaktige innslag.

Kvelertak - Nattesferd - 13. mai


Med sin noe overraskende sound i singelen 1985, er det ikke bare bare å tippe hva Rogalandsgutta pønsker på denne gangen. Dette er deres tredje album som bandet får vist frem i i live-drakt på Roskilde i Danmark, hvor de også opptrer for tredje gang. I tillegg blir de å se på Øyafestivalen.

Highasakite - Camp Echo - 20. mai


Det blir neppe opprør når noen sier at Highasakite er en av Norges største stoltheter. Siden deres første album har de fått formidabel kritikk både på sine låter og liveshow. Highasakite er en gjeng med høyt respekterte musikere som til sammen skaper lyd av noe magisk og flott, som vi ikke får nok av. 

Singlene Someone Who'll Get It og Golden Ticket, kom tidligere i år og har blitt omtalt med mange gode ord.

Vi ønsker Camp Echo velkommen med åpne armer!


Highasakite blir blant annet å se på årets Bergenfest, Trollrock, Øyafestivalen og Pstereo.

Marissa Nadler - Strangers - 20. mai


Marissa Nadler har, siden utgivelsen av debutalbumet Ballads Of Living And Dying i 2004, vært premissleverandør av folkete indiepoprock og sterke låter.

Strangers er hennes syvende studioalbum, og skal vi dømme utifra førstesingelen All The Colors Of The Dark, kan dette fort bli en ny højdare i hennes rikholdige katalog.Ariana Grande - Dangerous Women - 20. mai

Den 22 år gamle R&B-jenta er snart klar med oppfølgeren til suksessen My Everything fra 2014. Med hits som Break Free og Problem på CV-en skal vi ikke gå bortifra at Dangerous Women vil by på enda flere i løpet av året. Ariana Grande har en stemme som flere ganger har tatt henne til topps.

Med hjelp fra selveste Nicki Minaj og Lil Wayne, skal man ikke se bort ifra en sommer med mye Grande på spillelistene. 

Hvilke album ser DU frem til å høre denne måneden? Legg gjerne igjen en kommentar under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

ANNONCE