Nyhet

10 konserter du ikke kan gå glipp av på Primavera Sound i neste måned

Den spanske storfestivalen byr på et meget spennende program. Her er våre anbefalinger!

I neste måned sparkes den spanske storfestivalen Primavera Sound i gang i Barcelona. Festivalen kan by på et spektakulært program, og tidligere denne uken ble programmet utvidet med blant andre norske Todd Terje og en ny scene med plass til 5.000 mennesker.

GAFFA dekker årets utgave av festivalen, og her er våre største anbefalinger på hovedprogrammet i Parc Del Fòrum i dagene 2. - 4. juni.

Radiohead - fredag 3. juni


Fem år etter deres forrige album, The King Of Limbs, kunne Radiohead (bildet) endelig - etter en liten lek med fansen på nettet - endelig slippe den første smakebiten fra deres kommende og svært så etterlengtede album. Burn The Witch ble sendt ut tidligere denne uken med en video som peker kraftig mot dagens politiske klima og blander stop-motion barne-tv fra 60- og 70-tallet med stemningen fra den britiske skrekkfilmen The Wicker Man fra 1973.

Siden bandet ikke spiller noen konserter i Norge denne sommeren, er de nok hovedmål for mange av de norske festivalgjestene på Primavera også.


LCD Soundsystem - torsdag 2. juni

James Murphy og hans label DFA sto på starten av årtusenet for den aller hippeste og kuleste elektroniske musikken tenkelig, med hipsterfavoritter som Holy Ghost, Hot Chip og Yacht under sine vinger. Murphys eget band LCD Soundsystem var fra starten av gjennomført ironisk og nostalgidyrkende, og sjanger- og samplemiksturen samt skråblikk-tekstene traff en nerve ikke bare i visse miljøer i New York, men kloden rundt.

Den store avskjedskonserten i Madison Square Garden for fem år siden skulle egentlig være slutten, men så kom de tilbake. Og denne turnéen blir nostalgi helt uten ironisk distanse, mens indie- og elektronikakids i tredveårene beskuer frontmann Murphy med smått forrådte, men først og fremst lykkelige og tårevåte, øyne og drømmer seg tilbake til tjueårene.


LCD Soundsystem spiller på nostalgifestivalen Q25 i Kristiansand senere i juni.

Kamasi Washington - torsdag 2. juni


Den 35 år gamle jazz-saksofonisten Kamasi Washington tok verden med storm da han ga ut trippel-LP'en The Epic, som virkelig levde opp til tittelen sin, i 2015. Tidligere har han gitt ut skiver på sitt eget label, men dette var hans første på Brainfeeder og en utgivelse som virkelig tok ham ut i verden. Albumet havnet på en småfin 12. plass da GAFFA-redaksjonen skulle plukke ut sine favoritter fra 2015.

Kamasi Washington spiller på Øyafestivalen senere i sommer.


Baywaves - fredag 3. juni

Baywaves kan fort blir det nye store bandet fra Spania som gjør internasjonal suksess etter Hinds. Unnfanget ut fra Tame Impalas psykedeliske bølge er gruppen et must å få med seg under årets Primavera Sound. Deres debut-EP Only For Uz gir i hvert fall store forhåpninger foran konserten deres i Barcelona.


Ty Segall & The Muggers - lørdag 4. juni

Det produktive geniet er nok en gang aktuell med et nytt album. På scenen får han igjen hjelp av sine kamerater Mikal Cronin og King Tuff, og hvis nivået på årets konsert er i nærheten av det vi fikk på Primavera for to år siden, er det bare å glede seg. Vær klar for et gigantisk fuzzshow.

Ty Segall & The Muggers spiller også på Rockefeller i Oslo 19. juni.

Cavern Of Anti-Matter - fredag 3. juni


Fra hjernene bak Stereolab har vi fått et nytt instrumentalt band med navnet Cavern Of Anti-Matter. Med litt drahjelp fra Bradford Cox (som spiller både med Deerhunter og solo under festivalen, hint hint), har de laget et utrolig digg konseptalbum som legger en solid grunnmur for det som forhåpentligvis blir en bemerkelsesverdig konsertopplevelse.


Hør låta Phototones her:

PJ Harvey - lørdag 4. juni


Britiske Polly Jean Harvey har siden starten av 90-tallet sluppet elleve album med kompromissløs alternativpop, og er stadig mer ambisiøs i sin kunstneriske visjon. Det hele toppet seg med 2011-skiva Let England Shake, en skive som bokstavelig talt fillerister deg i sin intensitet og vakkerhet. Kritikere og fans hyllet henne som aldri før, og hun øste kjærlighet tilbake via en sommerturné som blant annet inkluderte en uforglemmelig Roskilde-opptreden, der den tidligere minimalisten ikke hadde noen problemer med å fylle det digre Arena-teltet med storslåtte arrangementer.

Nå har hun akkurat sluppet den sterke oppføgeren The Hope Six Demolition Project, som vår anmelder ga fem stjerner, og er klar for de store sommerfestival-scenene igjen.

Primavera bør gi oss en god pekepinn på hva vi kan forvente på blant annet på Roskilde og Øyafestivalen senere i sommer.

Destroyer - torsdag 2. juni


Dan Bejars alltid interessante bandprosjekt Destroyer har gitt ut 11 studioalbum siden 1996, hvorav det siste, Poison Season, ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA. Etter en runde yachtrock på 2011-albumet Kaputt er Bejar og hans band nå tilbake i mer neddempet stil, og lydbildet på Poison Season tåler fint sammenligning med noen av Lou Reeds mest tilgjengelige utgivelser som Coney Island Baby.


Destroyer spiller også på Piknik I Parken i Oslo senere i juni.

Boredoms - lørdag 4. juni


De eksperimentelle og eksentriske avantgard-rockerne Boredoms fra Osaka i Japan har holdt det gående siden 80-tallet, og er kjent for å by på ekstreme live-opplevelser. Som da de den 7/7 2007 hadde hele 77 (!) trommiser på scenen under en konsert i Brooklyn. Nøyaktig hva bandet har planlagt til Primavera er ikke godt å si, men uansett om de byr på jazz, elektronika eller gitartung no-wave-rock, er uansett én ting sikkert: Yamantaka Eye, Yoshimi P-We og resten av gjengen kommer til å by på støy og psykedelia. Rikelig med støy og psykedelia.

Vi snakker tross alt om bandet som inspirerte Sonic Youth sin gitartraktering og Flaming Lips til et fargesprakende konseptalbum om frøken P-Wes eventyr i kamp med onde roboter.


John Carpenter - torsdag 2. juni

Han er kanskje mest kjent som filmskaperen bak klassikere som Halloween (1978), Escape From New York (1981) og The Thing (1982), men 68 år gamle John Carpenter har de siste årene også gitt ut to album under eget navn. Lost Themes I og II (den siste ble sluppet tidligere i år og anmeldt til fem stjerner her i GAFFA) er begge verdt å dykke ned i om du er fan av ambient og småskummel musikk.

Det å gå oppleve John Carpenter på en scene er såpass sjelden at det definitivt ikke er noe du vil gå glipp av på Primavera Sound. Han spiller dessuten kun en håndfull konserter i Europa denne sommeren, og har ikke planlagt noen opptredener i Norge.

Les mer om Primavera Sound i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE