Nyhet

11 essensielle album du må høre i februar

Her er de viktigste albumutgivelsene denne måneden.

Vinterkulden holder på å ta oss, men vi ser mot lysere tider og nyter både peiskos og ny musikk. Det er jo på denne tiden man faktisk har tid og ro til å sjekke ut nye albumutgivelser, og vi i GAFFA-redaksjonen har samlet 11 essensielle utgivelser du bør høre i februar.

Kanye West - Waves - 11. februar

Denne måneden kommer det etterlengtede albumet Waves og vi tipper det blir til jubel fra fansen. Vi har ventet i over et år på at Kanye West skulle slippe dette albumet, og hvor mange datoer og albumtitler har vi ikke fått? Nå er ventetiden over. Han har allerede sluppet noen låter, og vi liker det vi hører. Det er spennende gjesteartister som blant annet Kendrick Lamar med låten No More Parties in L.A. og Wolves med Sia og Vic Mensa, og ikke minst produsenthjelp fra norske Cashmere Cat. Kanye delte også låtlisten på Twitter for en drøy uke siden.


Vi gleder oss stort til å høre resten av albumet og håper på nye overraskelser fra den karismatiske rapperen.

Diiv - Is The Is Are - 5. februar


Brooklyn-bandet DIIV skal endelig følge opp 2012-suksessen Oshin denne måneden. Var du en av de som falt pladask for Zachary Cole Smiths prosjekt i første omgang, virker den nye singelen Dopamine rett og slett veldig veldig lovende.

Electric Eye - Different Sun - 5. februar


Bergensbandet fikk nesten full pott her i GAFFA da de ga ut Pic-Up, Lift-Off, Space,Time hvor de eksperimenterte hemmningsløst med indie, psykedelia, krautrock, blues og verdensrommet. De har blytunge rytmer, seige gitarriff og en drømmer seg nesten bort til en tilstand en vil være i lenge.

Vi har troen på at det nye albumet kommer til å bli minst like bra og at Electric Eye har et ønske om å nå toppen på karakterskalaen denne gangen.


Lissie - My Wild West - 12. februar

Jenta som elsker Norge og jenta Norge elsker. Illinois-artisten har ikke sluppet album siden 2013, så vi er alle spente nå. Back To Forever nådde ikke helt opp hos vår anmelder sist, rett og slett fordi det virket som hun ville lage musikk for alle: Lissie liker alle, og alle liker Lissie ble det skrevet i vår anmeldelse av albumet.

På albumet var det alt fra radiovennlige låter til rockelåter, sistnevnte er hva hun kler best. Så vi håper hun tar på rockeskoa å lager et album som er 100% henne, og at hun ikke tenker at det skal være for alle, selv om det en hyggelig tanke. Vi er klare!

Motorpsycho - Here Be Monsters - 12. februar


Trønderne i Motorpsycho gir seg ikke. I over 20 år har de vært et av norges mest spennende band, og de skuffer sjelden fansen og deres forventninger. Motorpsycho har alltid hatt sin egen umiskjennelige sound. Deres siste album fikk fem stjerner her i GAFFA med sine rockelåter, lange psykedelia-affærer, vakre ballader og en god klype Svartlamo-magi.


Det er bare å glede seg!

Basia Bulat - Good Advice - 12. februar


Dette er ei jente med mye talent, med hennes gnistrende klare stemme blir det meste hun gjør vakkert. Hun har stått på scenen med store artister som Nick Cave, The National og vår kjære norske Sondre Lerche. Basia Bulat klarer nok å sjarmere de fleste som den stilsikre artisten hun er.

Vi tror Good Advice blir en god og behagelig plate vi kan sitte inne foran peisen å kose oss med i vinterkulda.


Death By Unga Bunga - Pineapple Pizza - 19. februar

Solskinnsrockegutta i Death By Unga Bunga kommer denne måneden med sitt fjerde album. Vi er undrer om det kommer like mye glade melodier og snertne gitarriff denne gangen. Vi er også spente på om de har klart å få til noen ballader, for i anmeldelsen av deres siste album You're An Animal skriver vår anmelder at det gikk riktig så dårlig.

Vi ser uansett frem til å høre resultatet av deres siste studioeskapader.

Animal Collective - Painting With - 19. februar


Baltimore-indiebandet som fra første stund ble skryt opp i skyene, har også hatt noen mindre nedturer. Da de slapp deres åttende studioalbum Merriweather Post Pavillion i 2009 ble verden bergtatt og de hadde store sko å fylle med sitt neste album, og det gikk ikke så bra som vi hadde håpet på.


Vi står med åpne armer og håper Animal Collective bergtar oss alle igjen.

Wolfmother - Victorious - 19. februar


Det australske bandet Wolfmother som er preget av retro-hardrock er snart ute med nytt album, to år siden sist og fansen er klare for en salig blanding av hard rock, heavy metal, stonerock og psykedelia.

Dette er etter hvert veteraner som vet hva de skal gjøre for å få igang headbangingen hos fansen, så vi er ikke veldig bekymret for disse gutta.


Oslo Ess - Konge Uten Ei Krone - 5. februar

Den norske rockegruppa som sist år ga ut en ny skive med Onkel P under navnet OnklP & De Fjerne Slektningene blir som oftest tatt svært godt i mot av publikum. Denne måneden kommer de ut med et nytt album, og OnklP er med på låten Trøbbel, for de gir ikke slipp på Pål Tøien så lett.

Vi har allerede fått høre singelen Napoleon, som de selv sier skal være den raskeste og mest slagkraftigste låten på albumet, Amerika og Trøbbel (feat. OnklP) og vi er skikkelig gira på å få høre resten.

BJ The Chicago Kid - In My Mind - 19. februar


Chicago-artisten har allerede sluppet låta Love Inside som kommer på den nye platen. Det er en rolig sexy låt, og en blir salig og avslappet av den, men det kommer nok noe med mer trøkk i på In My Mind.


Han er kanskje et navn ikke alle kjenner til, men alle bør likevel ta seg tid til å lytte til In My Mind som kommer i midten av måneden.

ANNONCE