Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

John Carpenter, Wardruna og Pete Rock & C.L. Smooth er blant våre sterkeste live-anbefalinger de kommende syv dagene.

Festivalsommeren er tilnærmet offisielt over etter helgas Pstereo i Trondheim, Kygo Cloud Nine Festival i Bergen og Findings Festival i Oslo.

Nå er det på tide å trekke innendørs, for høsten kommer før du aner det.

Den neste uken er det nok av konsertopplevelser under tak å anbefale. I Oslo kan man blant annet oppleve den legendariske filmregissøren og komponisten John Carpenter (bildet) som besøker Oslo Konserthus, i Trondheim kan den yngre garde få med seg to av de mest omtalte nye norske artistnavnene Anna Of The North og Sonny Alven, og i Bergen skal Wardruna gjeste selveste Håkonshallen to kvelder på rad.


Her er GAFFA-redaksjonens konsertanbefalinger for de neste syv dagene!

Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Fear Factory: John Dee, Oslo 23. august


Fear Factory har holdt det gående siden 1989 med deres frekke sammenblanding av industri-metal, death-metal, groove-metal og thrash-metal. I 1992 kom albumdebuten med Soul Of A New Machine, og bandet er for tiden på turné med fjorårets Genexus i bagasjen.

Det ser ut til å bli en tung tirsdagskveld på intime John Dee!


John Carpenter: Oslo Konserthus, Oslo 24. august

Han er kanskje mest kjent som filmskaperen bak klassikere som Halloween (1978), Escape From New York (1981) og The Thing (1982), men 68 år gamle John Carpenter har de siste årene også gitt ut to album under eget navn. Lost Themes I og II (den siste ble sluppet tidligere i år og anmeldt til fem stjerner her i GAFFA) er begge verdt å dykke ned i om du er fan av ambient og småskummel musikk.

Konserten han gjorde på Primavera Sound i Barcelona tidligere denne sommeren ble av våre utsendte skribenter regnet for å være et absolutt høydepunkt på festivalen.


Tør du gå glipp av legendariske John Carpenter i Oslo Konserthus?

Anna Of The North & Sonny Alven: Samfundet, Trondheim 24. august


For en kveld for ny norsk musikk! På Samfundet i Trondheim kan du onsdagskvelden oppleve både Anna Of The North og det nye EDM-stjerneskuddet Sonny Alven. Det får en si!

Sonny Alven er nok den som har vært mest fremme i rampelyset de siste månedene, men senest fredag slapp Anna Of The North den finfine singelen Us, som du kan varme opp med her:


Pete Rock & C.L. Smooth: Blå, Oslo 24. august

Det er ikke hver kveld en får muligheten til å oppleve såpass tøffe navn som hiphop-duoen Pete Rock & CL Smooth fra Mount Vernon, New York, på en intim scene i Oslo. Duoen ga på 90-tallet ut en liten rekke klassikere bestående av debut-EP'en All Souled Out, albumet Mecca And The Soul Brother, og ikke minst svanesangen The Main Ingredient i 1994.

Nå er de to endelig sammen igjen, og ryktene sier at det jobbes med et nytt album. Publikum som klarer å presse seg inn på Blå denne kvelden får forhåpentligvis høre nytt materiale i tillegg til klassikere som They Reminisce Over You (T.R.O.Y.), Straighten It Out og I Got A Love.

Wardruna: Håkonshallen, Bergen 27. og 28. august


Bare noen uker etter at Wardruna bekreftet at den tredje og siste utgivelsen i deres såkalte Runaljod-trilogi slippes i oktober gjør gruppen, som ble startet av komponist Eina Selvik i 2002, to eksklusive konserter i selveste Håkonshallen i Bergen.


Du har muligens hørt mye musikk av Wardruna i tv-serien Vikings, produsert av History Channel, og for å sette enda mer middelalderstemning rundt disse konsertene, kan det opplyses om at konsertene arrangeres av Bergen Live i samarbeid med Festningsdagene på Bergenhus Festning.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE