Nyhet

The Crossroad Club legger ned konsertdriften

En æra er over når ”Krøsset” takker for seg som konsertscene.

De som har vært innom på konserter på The Crossroad Club i løpet av de siste fem årene, har etter all sannsynlighet bitt seg merke i det fantastiske konsertlokalet det har vært. Stedet på hjørnet ved rundkjøringen der Maridalsveien treffer den bratte bakken, Møllerveien, er intimt og hyggelig. Spennende bookinger, god lyd og god stemning har vært typisk. En lav scene som gjør at kontakten mellom artist og publikum ofte blir spesiell. En æra er over når de nå legger ned konsertdriften. 

— Typisk for konsertene på Crossroad? Kjærlighet til musikk. Ønske om å la nye band vise seg frem til folket. Gleden av å høre god musikk. Kicket av å booke den nye snakkisen. Og gleden av å glede andre, sier Petter Milde, bookingansvarlig.

Større navn, men også plass til ukjente artister


The Crossroad Club har booket både større artister som har blitt utsolgt nesten like fort som billettene har blitt lagt ut, men de har også booket mindre, forholdsvis ukjente artister. Det er noe av det som har gjort Crossroad til den scenen den har vært. Dessverre er det økonomiske grunner som gjør at konsertdriften må legges ned.

— Konserter med dritkule, men ukjente, utenlandske band har som oftest vært veldig dårlig besøkt, og det er jo dessverre ødeleggende. Men alle stedene i Oslo kjører fortsatt på for å tilby oslofolket de beste konsertene, så vi får bare krysse fingrene for at publikummet fortsetter å komme. Vi er veldig heldige her i Oslo, for det er latterlig mye bra konserter hver uke, sier han.

Bandene stilte opp gratis for å lukke scenen


Vi snakket med ham, og noen av artistene og bandene som skulle stå på scenen, før de siste konsertene ble arrangert i går. "The Final Show Night" ble en markering med ikke mindre enn 13 artister og band – blant andre Torgeir Waldemar, Death By Unga Bunga, The Good, The Bad & The Zugly og Orango. Alle bandene stilte opp gratis for anledningen.

Helge Kanck i sistnevnte band sier følgende om stedet:

— Vi har hatt veldig mange fine konsertopplevelser på The Crossroad Club, som band, men ikke minst også som publikum. Stedet har en helt spesiell sjel og vibb, og man har alltid kjent at konsertscena har vært drevet med et varmt og bankende hjerte for musikk. Og så har jo maten alltid vært helt kick ass. Det blir et savn å ikke kunne spille på Krøsset eller gå på konsert der, men vi regner med at det reiser seg store ting fra asken. Og så må vi jo ikke glemme at man fortsatt vil få servert byens beste BBQ der nede, på samme måte som før.


Stedet har hatt to bookingansvarlige, først Øyvind Blomstrøm, og så Milde som tok over stafettpinnen etter ham. Milde nevner fantastiske teknikere og bandhoster, pluss en hel del andre, som har vært med på å sørge for at det har hatt den kvaliteten det har hatt.

Har alltid vært en del av vårt hjerte

Death By Unga Bunga er blant bandene som har spilt der flere ganger og har hatt en spesielt forhold til stedet.


— Krøsset har alltid vært en del av vårt hjerte. Siden oppstarten har vi hatt mange gode konsertopplevelser med både norske up-and-coming-band og etablerte internasjonale artister i Oslos peneste konsertsal. På et stappfullt Crossroad Club låter det i tillegg fantastisk. Vi går på scenen i Maridalsveien 3. for femte gang med et sørgmodig hjerte, men vi skal ikke grine heller, for i kveld er det FEST, sier vokalist Sebastian Ulstad Olsen.

The Crossroad Club fortsetter altså som bar og restaurant, så det er fortsatt mulig å henge på "Krøsset", om enn på en litt annen måte enn tidligere.

— Jeg kommer til å savne konsertene her enormt mye. Alle folka jeg har jobbet med, alle de nye bekjentskapene. The Crossroad Club har vært en døråpner for meg, og mange andre, så denne scenen kommer til å bli savnet av alle som har satt sin fot her. Tusen takk for oss, og takk til alle som har vært med på denne musikalske reisen. Og ikke glem at The Crossroad Club fortsetter som en fantastisk restaurant og bar, sier Milde avslutningsvis.

Bildet er tatt under en konsert med Dig Deeper på The Crossroad Club i fjor.


ANNONCE