Nyhet

Rumble In Rhodos: Vi er klare for å gå ut med et smell

Denne uka spiller det norske bandet deres aller siste konserter.

I sommer ble det klart at de norske hardcoreheltene i Rumble In Rhodos legger inn årene etter tolv år som et av norges heftigste liveband. Denne uka blir det en siste runde konserter i Bergen og Trondheim før det definitivt er over etter den offisielle avskjedskonserten på Rockefeller lørdag kveld.

Vi tok en prat med vokalist Thomas Bratlie Haugland og gitarist Henrik Lie i forkant av konsertene.

Hvordan har forberedelsene til denne turnéen vært?


Thomas: Det har vært en spesiell opplevelse å forberede vår aller siste turné. Etter 12 år sammen som aktivt band har vi mye historie bak oss og mange hundre konserter på samvittigheten. Vi har brukt mye tid på å sette sammen den perfekte settlista og stramme hver skrue i maskineriet, men det har også vært en mental forberedelse da dette har vært en viktig del av våre liv så lenge. Vi isolerte oss en hel helg på en låve i nord-odalen og øvde døgnet rundt, spiste, drakk og fortalte gamle skrønere. Føltes nesten som gamle dager.

Hva kan publikum i Oslo forvente av showet?

Vår siste konsert blir en verdig avskjed med låtmateriale fra hele katalogen utført av en tent band i storform. Det blir også en fin gjeng med gjesteartister som skal hjelpe oss gjennom settet og to kule supportband (Magnus Moriarty + Mutiny On The Bounty). Vi er klare for å gå ut med et smell!


Hva står på rideren deres?

Henrik: Egentlig så har rideren vår alltid vært prega av nøkternhet; de to vanlige kassene med pils, en rød og en hvit, en helflaske med blank sprit og 6 flasker med mineralvann. Har vi vært heldige så har det fulgt med et par pakker rødprince oppi godtekørja.

Hva gjør dere før dere går på scenen?


Henrik: Thomas setter opp merchen mens vi andre rigger opp på scenen. Deretter koser vi oss med rideren, vokaloppvarming, spiller på gitaren og skriver settliste. Så har vi en klemmerunde, viktig å fylle backstagen med bromance så alle føler seg kule før vi går på.

Hva slags musikk hører dere på i turnébussen?

Thomas: Vi har alltid hørt mye på musikk når vi har vært på tur. Både gamle klassikere og nye hits. Dette er min spilleliste med nye favoritter til helgens turné:


Thundercat - Them Changes
Jamie XX - Sleep Sounds
Toro Y Moi - Pitch Black (ft. Rome Fortune)
Future - News Or Somthn
Cities Aviv - URL IRL
Tame Impala - Let It Happen
Beach House - Sparks
Jaga Jazzist - Oban (Todd Terje Remix)
Oneohtrix Point Never - I Bite Through It
FKA Twigs - In Time
Rangleklods - Schoolgirls
Errors - Slow Rotor
Empress Of - Standards
Jenny Hval - Heaven
Waxahatchee - Air
Deafheaven - Brought To The Water
Health - Stonefist
Kurt Vile - Pretty Pimpin
Nicolas Jaar - The Three Sides Of Audrey..
Pender Street Steppers - The City

Rumble In Rhodos spiller på Garage i Bergen i morgen, Blæst i Trondheim fredag og Rockefeller i Oslo lørdag.


ANNONCE