Nyhet

5 Kjappe: Rumble In Rhodos

De er David mot Mick Jaggers Goliat under Roskildes første dag. "Vi er 2.000 lysår unna Stones" sier kritikerfavorittene til GAFFA.

Torsdag kveld i neste uke står legendene i The Rolling Stones på den oransje hovedscenen på Roskilde Festival foran 80.000 publikummere. Omtrent samtidig skal norske Rumble In Rhodos bryne seg på den noe mindre Pavilion-scenen.

Vi tok en prat med Thomas Bratlie Haugland, Henrik Lie og Marius Lübbe om forventningene frem mot konserten.

Hva er slagplanen når dere går head-to-head mot The Rolling Stones på Roskilde?


– Slagplanen er å gå på scenen og levere alt vi kan. Vi har ganske mange skiver i katalogen nå, så vi lover et set proppa med kun det beste. Musikalsk er vi 2.000 lysår unna Stones, så vi regner med at det er noen tusen mennesker på festivalen som er keen på å toppe festivalens første dag med noe annet enn 'the grand old boys' fra England. Charlie Watts dropper hi-hat'en på skarpslaget... Vi kommer ikke til å droppe noe. Vi gleder oss sinnsykt, og håper å se mange ansikter.

Er det noen andre bands dere skal sjekke ut på Roskilde?

– Vi håper å rekke et par konserter på torsdag, selv om vi spiller selv, og da blir det isåfall Liars og Lykke Li som får oppmerksomheten. Fredag har vi en fridag før vi reiser videre til Sommerfesten på Giske og da skal vi kose oss med Darkside, Future Islands, Warpaint, Cashmere Cat, Haim og Mogwai. Det blir selvsagt også gøy å se vår gamle gutteromshelt Phil Anselmo (tidligere vokalist i blant annet Pantera og Down) i aksjon igjen.


Er det en norsk festival som er LITT bedre enn andre å spille på?

– Roskilde er kredd i miljøet. Noen festivaler er fetere enn andre, og auraen Roskilde har er ikke sammenlignbar med noen norske festivaler. Det er den festivalen vi som kids dro på og hadde de feteste opplevelsene. Det å bli invitert til å spille der og headline pavilion scenen på åpningsdagen henger selvfølgelig høyere enn Skalldyr-festivalen på sørlandet. Når det er sagt har vi noen norske favoritter også. Træna festivalen var uforglemmelig, og Vinjerock i Jotunheimen blir det veldig digg å komme tilbake til i sommer. Vi setter pris på festivaler med store naturopplevelser og som utfordrer konsertformatet litt utover standard rockefestival-oppsett. Gjerne med en lokal vri. Men HEY! festival-livet er jo det diggeste uansett.

Hva var den første festivaljobben dere hadde, og gikk det bra?


– Den aller første festivalen Rumble in Rhodos spilte var Flimmerfestivalen i Ås sommeren 2003. Avklipte Ola-shorts, Trailercaps og påtatt streng punke-estetikk. Vi trodde vi var kulest men var nok mest sannsynlig ikke det. Husker vi ble introdusert av konferansieren under slagordet: "No Doubt – These guys are working out!!!".

Deres siste plate Grace And Nuance fikk meget god omtale, men er det vanskelig å leve som rockeband i Norge i dag?

– For oss å skulle lønne seks musikere samt lyd og lys i løpet av et helt år, er vanskelig ja. I de årene hvor vi er ute og turnerer mye, tjener vi inn en grei sum penger, men langt i fra nok til at alle vi kan leve kun av det. I mellom all tiden på veien skriver vi stort sett låter og spiller inn album, og da er det null inntekter, kun utgifter. Å skulle leve 100% av musikken, og hvertfall som et band, er ikke for hvem som helst. Det krever vanvittig hard jobbing, dedikasjon, og omtrent null fritid hjemme. Jeg tror ikke folk utenfor musikkmiljøet egentlig er klar over hvor mye som kreves om man lykkes som musiker på heltid. Noen av oss har valgt den veien og lever av å holde på med musikk, men da også som musikere og produsenter med mange andre artister enn bare Rumble, mens andre har funnet en fin balanse mellom det å vie den tiden det kreves til Rumble, og resten til annen karriere og jobb.


Rumble In Rhodos spiller torsdag 3. juli klokken 22:00 på Pavilion-scenen på Roskilde, men kan også oppleves under Gut Feelings #5 på Revolver i kveld.

ANNONCE