Nyhet

BROMANCE: Her er Tom Waits' dikt til Keith Richards' 80-årsdag

"Når jeg tenker på Keith, blir jeg minnet på at de beste sangene kommer fra rennesteinen"

Keith Richards fylte 80 år mandag – bare noen få måneder etter at The Rolling Stones slapp sitt etterlengtede comebackalbum Hackney Diamonds.

Da Richards fylte 70 år i 2013, tok vi med et lite portrett av den legendariske gitaristen - men denne gangen lot vi bildene snakke og feiret Richards med en samling bilder fra vårt omfattende arkiv - fra midten av 60-tallet til The Rolling Stones' siste besøk til Danmark i 2017.

Og vi er langt fra de eneste som har funnet grunn til å hylle den garvede gitaristen. Hans gamle venn, Tom Waits – som ikke har gitt ut et nytt album på tolv år – har faktisk gått så langt som å skrive og dele en lengre hyllest til Richards i hans velkjente, fabelaktige stil. Diktet, som kan leses i sin helhet på Uncut, starter slik:


"Når jeg tenker på Keith, blir jeg minnet på det at
de beste sangene kommer fra dreneringssteinen – 
men det er et forferdelig sted å fiske når du må sitte på fortauskanten
Hva bruker du som agn? Et stykke rødt stoff eller godteri kan funke."

Keith Richards har dukket opp på tre av Waits' album gjennom årene: Fra klassikeren Rain Dogs fra '85 og videre over 1992-utgivelsen Bone Machine til Waits' siste studioalbum, Bad as Me fra 2011. De kan også nytes i rusten duett på antologien Son of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs and Chanteys fra 2013.

ANNONCE