Nyhet

Highasakite-Kristoffer i studio med produsentlegende

Hoppet av bandets USA-turné. Lånte tuba av Chicago-symfonien. Spilte inn soloskive.

Til daglig er Kristoffer Lo mest kjent som medlem i Highasakite, som siden utgivelsen av Silent Treatment i fjor har opplevd en eventyrlig suksess både i Norge og utenfor landets grenser med utsolgte konserter og store festivalopptredener bak seg.

På siden har han dog gitt ut et soloalbum, og slipper sin andre utgivelse under eget navn på Propeller Records senere i år. Da Lo plutselig fikk en fridag i Chicago under den pågående turnéen med Highasakite sjekket han raskt mulighetene for å bruke dagen i studio, og fant ut at det var ledig studiotid i Electrical Audio-studioet i byen og at han kunne samarbeide med en sann legende: Steve Albini.

Albini har jobbet med artister som PJ Harvey, Nirvana, Pixies, Joanna Newsom, Godspeed You! Black Emperor, The Stooges, Jarvis Cocker, Jimmy Page og Robert Plant for å nevne noen. Han dukket også nylig opp på Foo Fighters-albumet Sonic Highways og i HBO-serien som fulgte innspillingen av albumet gjennom flere byer i USA.


Den norske multiinstrumentalisten kastet seg i en drosje med tuba på utlån fra symfoniorkesteret i Chicago, gitar og flugabone og endte opp med å jobbe alene med produsenten i seks timer.

— Det å få muligheten til å jobbe i et så legendarisk studio med en mann som Steve Albini er jo en guttedrøm. Han har spilt inn så mange fantastiske skiver, fra Nirvana og Pixies til Neurosis, og han er bare veldig, veldig bra, forteller Lo til GAFFA.

Materialet som Kristoffer Lo jobbet sammen med Albini på blir først å finne på hans tredje soloutgivelse, som enda ikke har fått noen utgivelsesdato.


Her kan du høre Lo og NTNU Jazzensemble tolke DumDum Boys' Splitter Pine:

Steve Albinis beste øyeblikk (?):

ANNONCE