Artikkel

Det verste Nirvana-coveret du noen gang kommer til å se

I Bakspeilet ser vi tilbake på noen av de kjente og ukjente øyeblikkene i musikkhistorien, og denne gang trekker vi frem noe av det ypperste og mest fryktinngytende internett har å tilby. 

Året er 1991 og grunge-bevegelsen sprenger seg inn på popmusikkens verdenscene. Med band som Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden og Alice in Chains gjør rocken en ny entré med nye klær og idealer, langt fra glamrockens puddelhår og ekstravaganse. 

Det er viden kjent at grungen snudde musikkens verden på hodet. Det samme kan ikke sies om den såkalte post-grungen som kom rett etter. Her snakker vi snarere en opphopning av band som gjerne ligger tettere på å være en ettervokst svulst enn noe annet, når band som Creed, Nickelback og Puddle of Mudd poppet opp fra alle hjørner. 

Det tok imidlertid noen tiår før selve kroneksemplet på post-grungens elendighet skulle bli gitt verden. Dette kom i form av en like hysterisk morsom, som skremmende liveopptreden fra bandet Puddle of Mudd, live på Sirius Xm. I klippet som radiokanalen selv har tatt ned, fremføres det verste Nirvana-coveret du noen gang kommer til å se. 


Heldigvis finnes det noen der ute som har lastet det opp igjen på YouTube, så mens «About A Girl»-versjonen enda ligger der bør du kaste deg over den. Det er tross alt en liten bit musikkhistorie:

 


ANNONCE