Nyhet

Nå kan finske konsertgjengere få tilbake billettpengene

Det finske forbrukerrådet har gitt medhold til en klager etter Chuck Berrys konsert i Helsinki.

Du har kanskje vært misfornøyd etter å ha vært på konsert? Prestasjonene på scenen levde ikke helt opp til forventningene, og alle i salen var enige i at dette var dårlige greier.

Nå har Finlands forbrukerråd satt en viktig presedens for skuffede billettkjøpere. En klage som kom inn etter Chuck Berrys konsert i Helsinki for to år siden har fått medhold i rådet, og rådet mener konsertarrangørene bør tilbakebetale 50% av billettprisen til klager etter at den aldrende rockelegenden leverte en konsert som var langt under par grunnet sykdom.

Chuck Berrys konsert på Sentrum Scene i Oslo samme år var ikke så mye bedre enn seansen i Helsinki. Les vår to-stjerners anmeldelse av den konserten her.

I en uttalelse til den finske rikskringkasteren YLE sier styreformann i forbrukerrådet Paul Stahlberg at sykdom var en god nok begrunnelse for refundering, men at det likevel ikke er fritt frem å kreve pengene tilbake dersom for eksempel favorittlåten din ikke blir spilt eller artisten er ruset.

— Det er ikke uvanlig på rockefestivaler at enkelte musikere er beruset, men det betyr ikke nødvendigvis at det går ut over prestasjonen deres, sier Stahlberg.

Styreformannen forteller også at det var en allmenn enighet om nettopp denne konserten som avgjorde saken for deres del.

ANNONCE