Nyhet

Oslo Jazzfestival danner band

I forbindelse med 30-årsjubileet til Oslo Jazzfestival neste år har festivalen samlet noen av landets beste jazzmusikere i ett band.

Oslo Jazzfestival er 30 år neste år, og i den forbindelse har festivalen samlet noen av Norges ypperste jazzmusikere og startet et band, som har fått navnet The Oslo Jazz Festival Orchestra 2016 (bildet). 

Bandet består av Mathias Eick, Trygve Seim, Jon Balke, Gard Nilsen og Ellen Andrea Wang. Med andre ord: noen erfarne musikere og noen unge lovende jazznavn. Festivalen har ønsket å krysse generasjonsgapet med fem artister som har gjort stort inntrykk på festivalen og festivalens publikum.

Bandet har flere konserter planlagt i Europa. De vil opptre på Ronnie Scott's i London 5. januar, Bimhaus i Amsterdam 6. januar. og Lantaren Venster i Rotterdam 7. januar, og de vil selvfølgelig være å se på Oslo Jazzfestival i uke 33.


Oslo Jazzfestival 2016 arrangeres 14. til 20. august. For noen uker siden ble det klart at Jan Garbarek har fått æren av å åpne neste års festival.

ANNONCE