Nyhet

5 konserter du ikke kan gå glipp av under Øyafestivalen

Sjekk ut disse i Tøyenparken!

Nå er det ikke lenge igjen til Øyafestivalen, og i den anledning har vi i GAFFA-redaksjonen funnet frem til fem artister du virkelig ikke burde gå glipp av denne uka. 

1. Beck - Amfiet - Fredag 14/8 kl. 21.30

Blant årets headlinere befinner Beck seg. Multi-instrumentalisten trakterer en rekke sjangre, og har bemerket seg for alt fra lo-fi til psykedelia og alternativ rock – og ikke mint for sine ironiske tekster. Med et teft for interessante musikalske samarbeid, har han jobbet tett med artister som Sia, Childish Gambino og Thurstron Moore. Han skal også være i toppform for tiden.

Ikke noe å gå glipp av, med andre ord. 

2. Smerz - Hi-Fi Klubben - Torsdag 13/8 kl. 18.10

Den norske elektronikaduoen Smerz har etablert seg i København og spilte tidligere i sommer på Roskilde Festival. Med seg på konserten på Hi-Fi Klubben har de den visuelle lyskunstneren Sort Støj, og ryktene tilsier at det kommer til å bli et heftig sammensurium av svevende lys, tunge beats, lette melodier og hjerteskjærende vokal.

3. Run the Jewels - Vindfruen - Torsdag 13/8 kl. 16.35

Run the Jewels er amerikansk hiphop på sitt beste. De siste årene har de tatt musikkverden med storm og profilert seg som de neste store. Etter å ha sluppet andreplata si i fjor, annonserte de også et remiksalbum hvor vokalsporene er erstattet med kattelyder – passende titulert Meow the Jewels.

Man vet med andre ord aldri hva man kan forvente av disse gutta!

4. Courtney Barnett - Vindfruen - Onsdag 12/8 kl. 18.25

Kritikerroste Courtney Barnett er både vittig og fantasifull, og lager ufattelig sjarmerende musikk. Bak seg har hun EPen A Sea of Split Peas og debutalbumet Sometimes I Sit and Think, Sometimes I Just Sit, som begge har høstet lovord for sine kreative tekster, lettsindige tone og avslappende indierock

5. Spectral Haze - Sirkus - Torsdag 13/8 kl. 15.00 

Med sin heftige psykedelia pakket inn i dirrende doom-elementer har Spectral Haze allerede markert seg for debutalbumet som ble sluppet tidligere i år. Selv beskriver de musikken sin som at den "beveger seg i takt med universet og ekspanderer og trekker seg sammen i puls med stjerners fødsel og død."

Vi er grådig fascinerte, og gleder oss til å se dem spre det psykedeliske budskap under Øya.

ANNONCE