Nyhet

Flere norske navn bekreftet til Iceland Airwaves

GAFFA.no - alt om musikk.

I november arrangeres den islandske festivalen Iceland Airwaves for 20. gang. Aurora, Fieh og Cashmere Cat er blant artistene som skal opptre i Reykjavík.

Det kunne arrangørene av festivalen denne uken bekrefte gjennom et stort slipp bestående av 100 nye artister og band. I tillegg til Aurora, Fieh og Cashmere Cat (bildet) er Philip Emilio, Pom Poko, Tuvaband, Sassy 009 og den København-baserte norske duoen Smerz alle klare for den prestisjetunge festivalen denne høsten.

— Personlig føler jeg at Norge tar ledelsen i Skandinavia, spesielt innen ny popmusikk. Det er så mange talenter der, og vi er så heldige som har sikret oss så mange til Iceland Airwaves. I vinter dro jeg på by:Larm og ble imponert over profesjonaliteten til hele den norske musikkindustrien og nå er jeg i Bergen på Vill Vill Vest og kan nesten ikke vente med å se flere nye norske navn, sier booker Sindri Ástmarsson i en kommentar til GAFFA.


LES OGSÅ: Dette er Highasakites nye liveband.

Ástmarsson legger til at han er «ganske sikker» på at han vil finne noen å booke i 2019 i løpet av ukens festival i Bergen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Iceland Airwaves går av stabelen i Reykjavík 7. til 10. november, og kan ellers skilte med en rekke internasjonale navn på plakaten. Blant dem amerikanske Blood Orange, som nylig ble belønnet med seks stjerner her i GAFFA for albumet Negro Swan, og The Strokes-vokalist Julian Casablancas som stiller i den islandske hovedstaden med sitt sideprosjekt The Voidz.


LES OGSÅ: Reagerer på norsk artistboikott.


I tillegg finner vi spennende nykommere som Hayley Kiyoko, Snail Mail, Soccer Mommy, Girlhood, Jade Bird, Not3s og Superorganism på programmet - sammen med islandske profiler som Ásgeir, Sólstafir og Ólafur Arnalds.

Hele programmet til årets utgave av Iceland Airwaves finner du på festivalens nettsider.

ANNONCE