Nyhet

Guide: Slik får du med deg det viktigste på Roskilde

Det kan være vanskelig å navigere i spilleplanen til den danske festivalen. Vi hjelper deg!

Klokken er halv fem lørdag ettermiddag. Sola sender sine stråler ned over Roskilde, og det er god stemning i campen. Ølbowlingen er gjennomført. Du sitter nå og nyter din velfortjente seier. Men i hodet ditt kommer plutselig tanken snikende. Burde du ikke vært et annet sted nå? Paul McCartney spiller da først senere i kveld, tenker du. Så kommer du på det: Det var jo den der afrikanske perkusjonsgruppen på Arena du gjerne skulle ha sjekket ut. Pokker!

Det kan være vanskelig å rekke alt på Roskilde Festival. Derfor kan det være en god idé med en guide. Vi har i anledning offentliggjøringen av spilleplanen lagt en slagplan som hjelper deg med å få sjekket ut så mye god musikk som mulig.

Les her og bli inspirert!


Onsdag 1. juli:

17:15 Future Brown, Apollo: Elektrogruppen ga ut debutalbumet i februar etter suksessen med singlene Wanna Party og World's Mine, og er klar for å vise hva de er gode for. En god og stilsikker måte å sparke festivalen i gang på.

18:30 The Minds of 99, Orange: Allerede på onsdagen er det en god idé å legge veien forbi Orange Scene, hvor det danske postpunkbandet The Minds Of 99 står for åpningskonserten. Skal du se ét dansk band på Roskilde er de et sikkert kort.


19:00: Antemasque, Avalon: Så er det tid for surfinspireret gitarrock i form av guttene fra Antemasque, som består av tidligere medlemmer fra The Mars Volta og At The Drive-In. Rock on!

20:30: Noel Gallaghers High Flying Birds, Arena/20.45: Young Fathers, Apollo: Noel Gallaghers, som i februar ga ut albumet Chasing Yesterday, er forhåpentligvis i toppform, men han får konkurranse fra den skotske hip hop-trioen Young Fathers. Sistnevnte har oppnådd stor suksess og en Mercury Prize med debutalbumet Dead fra 2014.

22:00: Pharrell Williams, Orange: En av tidens viktigste performers, låtskrivere og produsenter, skriver Roskilde på deres hjemmeside om Williams. Man skal nok komme i god tid for å få en ordentlig plass foran scenen her.


23:00: The War On Drugs, Arena: Har man fått nok av Williams-fuzz kan man stikke videre til Arena, hvor rockebandet The War On Drugs spiller klokken 23. Det er første gang bandet gjester festivalen.

00:00: Bargou 08, Pavilion: En blanding av tunisisk folkemusik og trance fremført av den eldre, festglade Nidhal Yahyaoui. Den perfekte måten å avslutte kvelden på, tenker vi.

Torsdag 2. juli:


12:30: Foghorn Stringband, Gloria: Med åtte album og tusenvis av konserter bak seg er Foghorn en sikker vinner dersom ens hjerte banker litt ekstra for god gammeldags amerikansk stringband-musikk.

14:00: Steve Gunn, Pavilion: Har man ikke fått nok kan det varmt anbefales å legge turen innom Pavilion og høre Steve Gunn, som er kjent for sine sikre folkmelodier, men som i tillegg klarer å blande sammen så forskjellige sjangere som blues, psychedelia, vestafrikanske grooves, ragadrones og klassisk rock.

15:00: G-Eazy, Avalon: Kjent for sine forrykende konserter og som oppvarming for artister som Lil Wayne, Big Sean og Drake utfolder hiphop-artisten G-Eazy seg nå på Avalon. Mest sannsynlig med låter fra sitt 2014-album These Things Happen sentralt på låtlisten.


16:30: Dreamer's Circus, Gloria: Den dansk-svenske folkemusikk-trioen, som tidligere har biljert på Tønder Festival, gjør noe så sjeldent som å blande nordisk folkemusikk og klassisk musikk. Finn selv ut av hvordan låter på Gloria torsdag klokken halv fem.

17:00: Ryan Adams, Orange/Father John Misty, Avalon: Et av de vanskeligste valgene under årets Roskilde hvis man er fan av singer/songwritere. Det er nemlig disse to herrene begge mesterlige i. Adams med sine fengende og storslåtte rockpop-låter, Misty med sin finurlige og treffsikre melodier akompagnert av hans ofte interessante opptredener. Æsj!

18:00: St. Vincent, Arena: Spilte også på Roskilde i 2009, og vender nå tilbake som en stjerne. Henne robotaktige persona er i seg selv verdt en kikk, og hennes indiepop-låter setter seg rett i hjernen - og i hjertet.


19:30: Florence + The Machine, Orange: Florence er kvinnen med det røde håret og den store stemmen, som legger stemningen for din torsdagskveld med sine storslåtte poplåter iblandet soul, rock, gospel og blues.

20.30: Mastodon, Arena: Så er det klart for noe metal. Veteranerne fra Mastodon fikk flotte anmeldelser for fjorårets album Once More Round The Sun, så det er lagt opp til et smell av en konsert på Arena.

22:00: Pallbearer, Pavilion: Mer metal i Black Sabbath-stil. Pallbearers albumutgivelser Sorrow and Extinction (2012) og Foundations of Burden (2014) er noen av de mest omtalte metalalbumene de siste årene.


22:00: Muse, Orange: Nok en gang opptrer megabandet på Roskilde med en perlerekke av en låtkatalog i ermet - nå også med albumet Drones i ryggen.

00:00: Ought, Pavilion: Et relativt nytt postpunkband, som dog allerede har oppnådd suksess med deres første album More Than Any Other Day fra 2014. Det er energi, spilleglede og referanser til Talking Heads.

01:00: Die Antwoord, Orange: White Trash-Rap på sitt beste.


02:00: Hot Chip, Arena: Har du stadig energi i kroppen klokken 02 finnes det ingen unnskyldning for å gå glipp av Hot Chip, som blant anner hat hittet med singlene Over And Over og I Feel Better.

Fredag 3. juli:

12:00: Kronos Quartet, Avalon: Strykekvartetten kommer tilbake til Roskilde for første gang siden 1993 med en hyllest til avantgarde-komponisten Terry Riley.


13:00: Broken Twin, Pavilion: Majke Voss Romme, som er kvinnen bak Broken Twin, spiller klaver og synger, så selv englene må se seg slått. I fjor slapp hun debutalbumet May på ANTI, hvor ingen ringere enn Kate Bush og Tom Wais også er tilknyttet.

14:00: Rangleklods, Apollo: Den danske duo bestående av Esben Andersen og Pernille Smith-Sivertsen spiller mørk, elektronisk musikk og aktuelle med singelen Lost U og ganske snart albummet Straitjacket.

15:00: Méta Méta, Pavilion: Det punk/jazz/ska-klingende brasilianske bandet har sin helt egen lyd og kan fort vise seg å bli årets store overraskelse.


16:00: The Tallest Man On Earth, Arena: Den svenske låtskriveren med den Dylanske vokalen ville det være kjipt å gå glipp av. 12. mai slipper han albumet Dark Bird Is Home, og han har dermed helt nye låter å by på når han kommer til Roskilde.

17:00: Kwabs, Pavilion: Det er klart for sould og R&B når Kwabs går på scenen. "En stemme søt som honning", skriver Roskilde... Det må oppleves.

18:00: Kate Tempest, Apollo/Lars H.U.G Special Show, Arena: To dyktige historiefortellere konkurrere her ompublikums gunst. Hvem skal man velge å se?


19:30; Kendrick Lamar, Orange: Den amerikanske hip hop-artisten gjør det for tiden stort med det kritiskerroste albumet To Pimp A Butterfly. Det er ikke uten grunn at han er en av hovednavnene på årets festival.

21:00: Run The Jewels, Arena: En hiphop-duo som også har tatt verden med storm. En god fortsettelse etterKendrick Lamar-konserten.

22:30: Disclosure, Orange: Orange holder koken fredag kveld. Klokken halv elleve spiller brødrene i Disclosure, det blir house, dance og engelsk garagerock, og det kommer helt sikkert ikke til at gå stille for seg.


00:00: Goat, Avalon: Er du mer fan av en sammenblanding av psykedelisk rock, funk og afrikanske trommerytmer, er det de alltid kostymekledde Goat, du skal knytte danseskoene til.

01:00: Mew, Orange: Orange runder denne kvelden av med et stilskifte i form av Mew, som er albumaktuelle i disse dager.

02:00: Kygo, Arena: Norges nye elektronika-stjerne har nettopp skrevet kontrakt med Ultra/Sony og spiller tropical house. Dette blir fest!


Lørdag 4. juli:

12:30: Sabir Khan, Gloria: Sabir Khan fra India spiller på sarangi akompagnert av en tabla og en dholak. Finn selv ut hvordan det låter lørdag formiddag på Gloria-scenen.

14:30: We Like We, Gloria: De fire klassisk-utdannede jentene i danske We Like We eksperimenterer med instrumentene og stemmene og har skapt et helt eget lydbilde.


16:00: WhoMadeWho, Arena: Den danske indie-dance-trioen gikk i en ny retning på 2014-albumet Dreams og la gitarene frem i lydbildet. Det er dog stadig klart at det blir dansefest når de lørdag ettermiddag spiller opp Arena.

17:00: Ukendt Kunstner, Apollo: Melodisk, melankolsk hip hop og R&B. Ukendt Kunstner er i full fart mot stjernehimmelen.

18:00: Tråström, Arena: Sveriges rockeveteran spiller ærlig rock med blues-elementer og leder tankene - mener noen - mot ingen ringere enn Nick Cave.


19:30: Nicki Minaj, Orange: Årets pop-hiphop-overraskelse trekker med sikkerhet fullt hus lørdag aften. Er du en av desom gleder seg til å synge med?

20:00: Nils Frahm, Avalon: Nils Frahm har tidligere gjestet Roskilde med sin minimalistiske klavermusik og prøver å bringe publikum inn i en nesten meditativ stemning. Vi får se om det lykkes denne gang, eller om publikum heller vil se Nicki Minaj.

22:00: Paul McCartney, Orange: Det er vel ingen som ikke skal se McCartney lukke Orange Scene? Det blir nok med å sitte i lang lang kø om du vil sikre deg en god plass til denne!


23:00: Africa Express, Arena: Musikerkollektivet runder av festivalen med et brak, og det er lovet hemmelige gjester på scenen. Kommer Damon Albarn tilbake, mon tro?

Hvilken artist eller band gleder du deg mest til å se på årets Roskilde Festival? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen.

ANNONCE