Nyhet

Konfettisprut, klovn og en dyster sykkeltur

Månedens Essensielle låter - pent pakket inn til deg.

Som seg hør og bør har GAFFA-redaksjonen også denne måneden funnet frem til de heteste nye låtene, slik at du slipper. Hør spillelisten nederst i artikkelen.

Nobody Knows - Emilie Nicolas

Også den Øyakonserten da...djises, blir nesten vemodig bare vi tenker på det. Og da hjelper denne offisielle tredjelåta fra Bekkestuas flotteste jazz-inspirerte sangerinne med ventetiden for debutalbumet, som ikke er langt unna. "Nobody told me it would get stormy", synger hun og referer garantert ikke til kjendistilværelsen etter Nicolas coverstory her i GAFFA. Men om verden er i det hele tatt litt rettferdig burde debuten sende hun langt.


The Gospel Of John Hurt - Alt J

De skamroste og prisvinnende britene har mistet et medlem siden debuten An Awesome Wave vant musikk for et par år siden, og oppfølgeren This Is All Yours er en ganske så dempet affære. Singlene Hunger Of The Pine og Left Hand Free er dog fine poplåter, mens denne femminutters eksentrisiteten bygger seg sakte opp mellom typiske Alt-J harmonier, enkle gitarstrofer og en referanse til Tetris. Seff. Albumet er for øvrig ute 22 september.

Riding My Bicycle (From Feddersensgata 5Ato Möllervegen 31) - Team Me


Åpningssporet på Elverums fineste sitt andrealbum er en 8 minutters episk og nokså dyster sykkeltur med barnekor og strykere på slep. Tenk Hope Of The States, om du husker dem, bare bedre. Herrejemini så bra det er å ha Norges virkelige A-lag tilbake.

Fall Harder - Saint Pepsi

Om ikke 80-tallet hadde gjort seg til kjenne, tar amerianske Ryan DeRobertis aka Saint Pepsi saken i sine egne hender og drar frem en beat som får den mest pastellfargede yacht-i-solnedgang til å rødme. Joda, det er en hint til både The Strokes og Postal Service her også, men dette er en overhengende retropastisj ypperlig for de siste varmene dagene.


Games For Girls - Say Lou Lou x Lindstrøm

I det ikke-så-hårfine skillet hvor svensk-autralske tvillingsøstre og norsk produsent møtes finnes det et satans fint rom for dansbar electropop. Games For Girls er en temmelig uskyldig og leken affære, og får oss til å tenke på de dagene Annie virkelig hadde dreisen. Massevis av godstemning er det uansett.

No Easy Way Out (Jamies Njie Remix Radio Edit) - Kid Astray


James Njie har tidligere gjort sin bangende magi med Deathcrush, og vier denne gangen sine hender til Kid Astray sin herlige radiohit. I motsetning til hva som synges, ser fremtiden meget meget lys ut om denne kvaliteten fortsetter.

If You Wait (Shy FX Remix) - London Grammar

Hva skjer om du tar atmosfæriske London Grammar og blander det med en karibisk beat? Det blir sensommer er det som skjer. For her i redaksjonen er ikke den varme tiden over før den neste kommer, og denne dubete finurligheten som tar pinnen videre fra Mark Ronson, kommer til å hovere i bakgrunnen til vi skriver mai 2015.


Hard - SOPHIE

Elektronisk musikk utvikler seg og tar nye former hver eneste dag, og blant de mest progressive er den anonyme produsenten SOPHIE, som her blander EDM med en god dose K-pop og klovn for noe av det særeste vi har hørt på lenge. Fascinerende.

Gunshot (The Shoes vs San Zhi Remix) - Lykke Li


Lykkes tredjealbum I Never Learn var en temmelig dyster affære og det har tatt litt tid å absorbere den, for å være helt ærlig. Men når den kommer inn under huden, slipper den ikke taket i all sin dysterhet. Derfor er det digg å komme i mer euforisk stemning via denne konfettispruteren, eller bare nyt originalen.

Beggin For Thread - BANKS

Amerikanske Jillian BANKS (ropestemme valgfritt) fortsetter å slippe deilige electropopsingler fra debutalbumet Goddess som kommer i september. Beggin For Thread er en som sådan er finfin teaser, og en ufarlig popper som kommer til å være å høre i de fleste cafeer og butikker og heiser med oppegående musikksmak.


Still Dreaming - For BDK

Svenske For BDK gjør det ganske sterkt i hjemlandet, med en blanding av rap, EDM og enorme refreng. Dueoen, bestående av Adele Kosman og Marcus Borrman, traff hverandre under en skikkelig ræva tur på byen, bondet og ga nylig ut sitt debutalbum bestående av nevnte faktorer. Mørkt og industrielt, passende nok for de tunge høstdagene.

Hør selv, via enten Soundcloud:

WiMP:eller Spotify:

Sjekk ut Monica Heldals USA-favoritter og mange flere spillelister her.


ANNONCE