Nyhet

King Midas samler kremen av Oslo til fest

Vi har tatt en prat med det konsertaktuelle bandet i forkant av Storhusfesten på Vulkan Arena.

Lørdag i neste uke samler King Midas (bildet) sammen det de selv mener er kremen av Oslos musikkscene til Storhusfest på Vulkan Arena. I tillegg til kongene skal Sandra Kolstad, Beglomeg, Emile The Duke og DJ Hele Fitta F.A.C opptre på festen.

Vi har tatt en prat med bandets karismatiske frontmann Ando Woltmann i forkant av den store kvelden.

Fortell litt om Storhusfesten dere arrangerer og kuraterer på Vulkan Arena.


Det er en stor konsert/fest på Vulkan lørdag 22. november, der vi har vært så heldige å få med oss noen av favorittartistene/folkene våre på å gjøre en all-nighter. Litt Rock n' Roll Circus a là Stones, veldig mye Oslo anno 2014. Anbefales!

Da dere spilte på Øya i sommer fikk mange inntrykk av at det ville bli lenge til dere kom til å stå på en scene sammen igjen. Hvorfor velger dere å spille igjen nå, og hvorfor har dere valgt å spille relativt få konserter i kjølvannet av Rosso?

King Midas er for tiden et spøkelsesskip som driver rundt på åpent hav, men en gang i blant klarer vi å legge til kai og bestemme oss for noe. Vi var ganske sikre på at konserten på Øya ville bli den siste på lang stund, men da SMUG og Vulkan kom opp med ideen til Storhusfest var det fristende å si ja. Vi har prøvd å gjøre hver konsert etter Rosso til en begivenhet, i hvert fall for oss selv, og gjøre et fåtall konserter som vi vil huske med glede snarere enn å spille mange forglemmelige. Dessuten fyller Rosso 1 år samme dagen.


Blir det muligens en ny turné med tid og stunder eller føler dere at dere er ferdige med denslags?

Aldri si aldri, men vi har foreløpig blitt enig om å bare spille innen taxi-radius. Det er strevsomt å turnere og man må ha mye overskudd for å få det til på en positiv måte. Det er selvsagt viktig for unge band å spille rundt og vise seg fram, men vi er nok ikke helt der i vårt bands livsløp lengre. Noen andre bør ta den jobben egentlig.

Dere har selv valgt ut artistene som spiller på Storhusfesten. Kan du fortelle litt om ditt forhold til de forskjellige navnene på plakaten?


Det var veldig enkelt. Sandra Kolstad, Beglomeg og Emile The Duke er tre av navnene vi definitivt setter høyest i norsk musikk om dagen. Veldig varierte uttrykk, men samtidig litt innenfor det vi selv har forsøkt å gjøre oppigjennom. Fin energi har dem alle sammen. Vi er rett og slett fans. Vår venn Hele Fitta er DJ og skal holde skuta flytende.

Helt til sist; hvis du kunne satt sammen en konsertkveld med alle tiders artister - levende og døde - hvem ville da stått på plakaten?

Ikke så lett å svare på. Tror The Doors anno 1968 måtte toppet plakaten. Kanskje med litt 80-talls Miles Davis som cool oppvarming. Og vår egen saksofonist Kjetil Møsters band for å røske opp i sakene litt. Jeg er egentlig veldig fornøyd med den line-upen vi har.


I dag slippes også Pelifics' remix av You Know My Name hentet fra King Midas' Rosso. Hør den her:

Vi har gjestelisteplasser å dele ut til Storhusfesten på Vulkan Arena. Delta i konkurransen her om du er gira på å ta turen sammen med en kompis.


ANNONCE