Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Madness, Seven Impale og Bernhoft er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Nå er soldagene over og vi kryper kollektivt inn i varmen igjen. Hva er vel ikke bedre da enn et hett konsertlokale med digg musikk? Denne uken har vi et bredt spekter av konserter å velge mellom. Alt fra Beglomeg til Madness (bildet), via King Crimson til Bernhoft og Seven Impale, i tillegg til flere andre herligheter.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected]

King Crimson: Sentrum Scene, Oslo 26., 27. og 28. september


Høytidsstund for fan av progrock når selveste King Crimson gjester hovedstaden for å spille tre utsolgte konserter på Sentrum Scene. Bandet som ble startet i 1968 debuterte med klassikeren In The Court Of King Crimson året etter og slapp deres foreløpig siste album i 2003.

Under konsertene på Sentrum Scene blir det unummererte sitteplasser så er man tidlig nok ute på konsertdagene kan man komme veldig tett på Robert Fripp & Co.


Me And My Drummer: Kvarteret, Bergen 28. september

Berlin-duoen Me And My Drummer er aktuelle med andrealbumet Love Is A Fridge og ute på sin største Europa-turné til dags dato. Startskuddet for de norske konsertene til tyskerne denne uka går på Kvarteret i Bergen hvor duoen spiller i Teglverket.

Bandet spiller også på Blå i Oslo 30. september og på Samfundet i Trondheim 1. oktober.

Donovan Wolfington, Caddywhompus, Wölfbike: Mir, Oslo 28. september


Det blir en nittitallsinspirert aften på Mir denne kvelden med slackerrock, mattepop og skøyeraktig ironimo. Amerikanske Donovan Wolfington serverer en herlig blanding indiepop og punkrock som aldri før. De har et stort sprik mellom låtene sine, noen er passe snille og andre er virkelig harde. Det er deilige gitarsoloer og rent musikalsk lyder det røft, tøff og veldig kult.


Dere får også se amerikanske Caddywhompus og Follo-bandet Wölfbike denne kvelden.

Beglomeg: Hulen, Bergen 30. september


Det norske eksperimentelle rockebandet har gjort stor suksess det siste året, de vant Spellemannprisen i kategorien rock for debutalbumet Eurokrjem. Dette er et band med stor underholdningsverdi og artige kommentarer på scenen. Musikken er norsk rock på sitt beste, med innslag av deilige synther og elektroniske beats. Bandet er kjent for å gjøre gode liveshow, med en dose humor.

Klar for litt grynting og bjeffing? Ta turen innom Hulen for en uforglemmlig kveld.


Seven Impale: Revolver, Oslo 30. september

Prog-jazzbandet Seven Impale er klare for å lage litt bråk og kaos på Revolver, for det er jo akkurat det musikken dems er; passe støyete samtidig som de også leverer noen rolige og smakfulle låter med tidvis vakker vokal. Bandet er dessuten aktuelle med albumet Contrapasso som ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA tidligere denne måneden.

Revolver burde være den perfekte venuen til Seven Impale. Intimt, svett og mørkt.

Bernhoft: Samfundet, Trondheim 1. oktober


Denne mannen har et talent mange bare kan drømme. Han har evnen til å lage catchy låter, bestående av en vakker blanding jazz og pop, og en særdeles forførende vokal. Låter som Falter, Stay With Me og C'mon Talk får norske pophjerter til å smelte.


Hele Trondheim bør komme seg på Berfhoft og få varmen i seg på en ellers guffen høstdag.

Madness: Rockefeller, Oslo 1. oktober


Det engelske bandet Madness som også omtales som "Nutty Boys", er kjent for å hente inspirasjon fra flere forskjellige sjangere, men hovedinspirasjonen er ska. Det er utpreget rytmikk og ofte fremtredene offbeats. Det som er gøy med Madness er bandet navnet passer perfekt, det er korka musikk, masse ting som skjer på engang, men likevel så uffatelig bra.

Det er ingen tvil om at dette må oppleves live. Vi må dessuten legge til at det er første gang bandet spiller en klubbkonsert i Norge på 36(!) år. Det er bare å glede seg til slagere som It Must Be Love og Our House.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE