Nyhet

— Vi har prøvd å tenke litt annerledes

I Was A King forteller om veien fra et landlig lydbilde til et mer urbant. Se eksklusivt intervju og ny musikkvideo i forkant av deres femte albumslipp.

I Was A King, med Oslo/Egersund-duoen Anne Lise Frøkedal og Frode Strømstad i spissen, slipper i morgen sitt femte studioalbum, som har fått navnet Isle Of Yours. 

Albumet skal ha blitt til i løpet av 'en merkelig høst da skyggene i Oslo følte ekstra lange og uforutsigbare' og det sies også at albumet er lyden av at bitene settes sammen på nytt for den tidligere Spellemann-nominerte duoen, blandet med en 'dose sorg og latter, med skrekk, kjærlighet og selvironi'.

Nå kan du i et eksklusivt intervju med Frøkedal og Strømstad få et litt dypere innblikk i hvordan bitene er blitt satt sammen på nytt under innspillingsprosessen av Isle Og Yours. Platen er produsert av duoen selv, og med seg har de også hatt britiske Jimmy Robertson bak spakene, Ole Reidar Gudmestad på bass og Bill Rieflin, som tidligere har spilt med band som R.E.M, King Crimson og Swans, på trommer.


— Vi har prøvd å tenke litt annerledes instrumentering, forteller de - og sikter til et mer ambisiøst, variert og urbant album, til forskjell fra den mer landlige tilnærmingen på deres tidligere utgivelser.

Deres forrige album You Love It Here kom i 2012, sanket hele seks stjerner fra GAFFAs anmelder, og ble rett og slett omtalt som 'en kjærlighetserklæring':

— Platen er dyppet i honningflytende jinglejangle-godlyd. Et sted der oppe i rockehimmelen sitter garantert George Harrison og nikker anerkjennende til 12-strengerleken på Hanging On og melankolien på Fire.


Les resten av anmeldelsen av You Love It Here her, som også havnet på en solid andreplass over GAFFAs favorittalbum fra 2012.

Her kan du se intervjuet med Frøkedal og Strømstad, hvor de deler flere detaljer rundt arbeidet med plata, de øvrige bandmedlemmene og alt som er annerledes ved det nye albumet til I Was A King:


Førstesingelen One of Us kunne du høre allerede i slutten av januar. Nå er også en tilhørende intens og blåtonet musikkvideo i boks - og den ser du her:

ANNONCE