Nyhet

Storslipp for Pstereo

Et av årets hotteste bands, aktuelle med et svært så kritikerrost andrealbum. Trondheimsfestivalen kan føye nok et stort internasjonalt navn til sitt program.

Vidunderlige Warpaint (bildet) kommer til årets Pstereo-festival, som går av stabelen på marinen i Trondheim den 15. og 16. august. Ikke nok med at festivalen i selve hjertet av trønderhovedstaden representerer en tilnærmet perfekt måte å avrunde en herlig festivalsommer på, kan de nå også skryte av nok en forrykende booking med det amerikanske indierock-bandet som siste herlige tilskudd til plakaten.

Konserten i Trondheim blir bandets eneste festivalopptreden på norsk jord denne sommeren.

Nesten fire år er gått siden Los Angeles-bandet Warpaint slapp det kritikerroste debutalbumet The Fool. Det var lang tid å vente på oppfølgeren, men det selvtitulerte andrealbumet skulle likevel vise seg å være vel verdt ventetiden. I slutten av januar kom nemlig Warpaint; definisjonen av 'rock for viderekommende', som vår anmelder så fint skrev og som selvsagt derfor ble belønnet med full pott – hele seks stjerner.

– Sjangervekslingene mellom den psykedeliske rocken, den sødmefylte drømme-popkunsten og andre retrotakter går alle opp i en høyere rockete enhet. For enkelhets skyld kan man kalle det den mest vidunderlige lyden av akkurat nå.

Les resten av anmeldelsen her.

Det begynner å dra seg til med gode bookinger for den stadig voksende Pstereo-festivalen. Allerede er flere store og internasjonale navn er bekreftet til årets festival, som Biffy Clyro, Franz Ferdinand, London Grammar, Cloud Nothings, MØ og Cult of Luna - i tillegg til veletablerte norske navn som Highasakite, Johndoe og Stein Torleif Bjella.

For full oversikt over årets Pstereo-festival, samt alle de andre norske festivalene som går av stabelen denne sommeren, kan du sjekke ut GAFFAs Festivalguide. Festivalpasset sikrer du deg via GAFFA Live.

[En tidlig versjon av denne artikkelen refererte til Warpaint som 'jenteband'. Dette har blitt endret. Les mer om hvorfor dette er en issue i neste GAFFA - ute 3. april]

ANNONCE