Nyhet

Phonofestivalen med første artistslipp

Festivalen holder fokus på unge og lovende, blandet med veletablerte og internasjonale - deriblant legendarisk gitarist som for anledningen gjør unik fremførelse.

Høstens Phonofestival, som går av stabelen 18-20. september i Bergen, arrangeres i år for tiende gang. Festivalen drives av frivillig arbeid i regi av byens studentradio og holder fokus på å fremme nye lokale artister og band, side om side med internasjonale og mer veletablerte navn. Nå har festivalen annonsert de første artistene til høstens spennende program.

Blant de internasjonale navnene finner vi folk-rock bandet Woods fra Brooklyn, samt det amerikanske gitar-esset Rhys Chatham. Sistnevnte er mest kjent for sine storslagne gitarkomposisjoner og under årets Phonofestival vil han servere en litt annerledes fremførelse av sitt legendariske stykke Guitar Trio fra 1977. Med seg får han nemlig et knippe lokale navn, med Richard Myklebust, Njål Clemetsen, Linn Frøkedal og Fredrik Vogsborg fra The Megaphonic Thrift, Eirik Marinius Sandvik fra Línt og Leon Muraglia og Marte Elen Olsen fra Radio 9.

Blant de norske navnene som er bekreftet til festivalens plakat finner vi postrock-gruppa Sun Age, Klangkollektivets siste tilskudd The Big Almost, Fay Wildhagen, live-favorittene Beglomeg og Iampsyencefiction (bildet).


Iampsyencefiction har den siste tiden etablert seg som et voksende stjerneskudd på den norske indiehimmelen. GAFFA møtte den sjenerte, men ambisiøse frontmannen Aleksander Johansen på en bar i Oslo et par uker før deres by:Larm-opptreden i februar, hvor han beskrev bandets lydbilde som følger:

– Det låter ikke så sprudlende. Det er mer alvor, og alle fargene i mørket, i havet, fjellene og nattehimmelen som er mye finere enn her sør. Det er bevegelsene i landskapet, bølgene og nordlyset. Det er den vibben vi spiller.

Les hele intervjuet her og årsaken til at de sanket hele fem stjerner fra GAFFA for sin opptreden under årets by:Larm her


Phonofestivalen har lovet flere artistslipp i tiden som kommer.

ANNONCE