Nyhet

Skambankt er årets innovatører

Hardrockerne kåret til vinnerne av Spotify-prisen ved Spellemann 2013.

Skambankt er blitt kåret til Årets Innovatør av Spotify. Prisen deles ut i forbindelse med helgens Spellemannutdeling i Stavanger.

Skambankt ble stemt frem av norske musikkfans. Bandet gjorde seg fortjent til prisen på grunn av deres innovative bruk av sosiale og digitale medier for å bygge relasjoner med både eksisterende og nye fans, samt å skape engasjement i nevnte kanaler. Prisen belønner kreativ markedsføring som presenterer musikk på en ny og original måte. I tillegg til utmerkelsen tildeles Skambankt en markedsføringskampanje på Spotify til en verdi av 200 000 norske kroner.

Et eksempel på Skambakts evne til å tenke nytt, er da de i forkant av singelslippet av Voodoo startet en innsamling på sosiale medier, der fans ble oppfordret til å sende inn gamle plastgitarer, som deretter ble smeltet og returnert som eksklusive vinylplater med Skambankts nye singel. Hundretalls av gitarer ble resirkulert og den kreative, miljøbevisste kampanje-idéen kombinerte både digitale og fysiske elementer.

– Det begynte som en morsom idé som viste seg å være gjennomførbar - det å smelte om plastikkgitarer og blande inn i vinylmasse. Dette har resultert i over 300 unike vinylsingler som nå er på vei ut til de miljøbevisste vennene våre. At fans møter oss med engasjement her er helt fantastisk. Takk til alle som deltok i kampanjen, og til alle som stemte oss frem til Årets Innovatør, sier Skambankt.

Lars Vaular, Moddi, Anne Grete Preus og Cir.Cuz var også nominerte i år. Men til tross for knallhard konkurranse, var det Skambankt som stod igjen som vinnerne. 

– Skambankt har klart å skape en unik og engasjerende aktivitet på en høyst original måte. De har tatt i bruk ideer og kanaler som gjør at de skiller seg ut fra mengden, og de har skapt noe unikt for sine fans. Dette belønnes de nå for av Spotifys brukere, sier Sofie Grant, pressesjef hos Spotify.

Dette er fjerde året på rad at Spotify deler ut prisen for Årets Innovatør i Norge. Prisen deles også ut i tre av de andre nordiske landene, i anledning Grammis i Sverige, EMMA Gaala i Finland og DMA i Danmark.

ANNONCE