Albumanmeldelse

Rocken er ikke død, men disse prøver å ta livet av den

Ti - Skambankt

Skambankt

Ti

Det kommer med jevne mellomrom dystre profetier om at rocken er død, men det er sjelden et rockeband gjør en så solid innsats for å ta livet av den selv.

Med medlemmer fra et av Norges mest suksessrike band noensinne - Kaizers Orchestra - hadde de utvilsomt et stort forsprang når de bestemte seg for å satse på Skambankt, men hvor lenge skal handicappet vare?

Låtene er så intetsigende at man nærmest savner det helt latterlige konseptet medley. Hadde de kokt alle idéene på hele plata sammen til et treminutters sammendrag hadde man egentlig fått det samme utbyttet som lytter, og man kunne brukt de resterende 37 minuttene på noe morsommere. Som å pante flasker, sjekke innboksen i altinn eller lese seg opp på hvem som tilbyr de beste pensjonsspare-ordningene. Sistnevnte burde være høyaktuelt for målgruppa til bandet, nå som Stavangers oljedollars etter alt å dømme skal fases ut de neste tiårene.

Oppskriften er god, men..
Tittelsporet “Ti” er skivas beste låt, og hadde helt sikkert hatt en god sjanse i en Urørt-finale. “Elefanten i Rommet”  har også et greit driv, fritt lånt fra Uncle Acid & the Deadbeats sin “I
See Through You” fra 2018.

Albumet er spilt inn i et av Norges absolutt beste musikkstudioer, Ocean Sound Recordings, med et apparat rundt seg bestående av Roar Nilsen (produsent) og ringreven Mike Hartung (miks). At produksjonen dermed låter upåklagelig, er ingen overraskelse.

Et samfunnsproblem
Med høyere frekvens av hjertesykdommer, depresjoner og til og med kreft, er aldrende menn med lav utdannelse er et økende samfunnsproblem vi må ta på alvor, men at Indie Recordings skal bære denne byrden blir feil.

De burde heller løpe fra klubbscene til klubbscene når landet nå har åpnet opp og kaste gullkantede kontrakter etter unge lovende rockeband for å holde liv i denne sjangeren et par år til. Vær så snill.


ANNONCE