Nyhet

Skambankt med etterlengtet slipp

GAFFA.no - alt om musikk.

Neste måned har Skambankt sin første liveutgivelse klar. tatt opp på et utsolgt Rockefeller i mars i år.

— For et tenåringsband fra Jæren var det en ganske fjern tanke å skulle få opptre på en scene i hovedstaden. Da Skambankt ble til i 1994, var Rockefeller den ultimate drømmen; en fjern fantasi vi aldri trodde skulle bli virkelighet. Drømmen gikk i oppfyllelse, sier Terje Winterstø Røthing, og røper at bandet er like begeistret for Oslo-scenen fremdeles.

— Vi er stolte av å ha spilt der flere ganger, og vi er stolte av dette dokumentet. Det var en sinnssykt fin kveld. Nå kommer den til å leve evig, i form av dette albumet, heter det fra Skambankt-vokalisten.


LES OGSÅ: Årets Nobelkonsert avlyst.

Liveskiven Skambankt – Rockefeller 09.03.18 slippes 24. august på CD og hvit vinyl, med ni låter bandet spilte denne kvelden – som avsluttet norgesturneen i kjølvannet av slippet på sjettealbumet Horisonten Brenner.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Ifølge daglig leder Erlend Gjerde på plateselskapet Indie Recordings har de mast i årevis på Skambankt om å lage en liveutgivelse.

— At et av Norges aller beste liveband skulle holde oss på pinebenken så lenge har rett og slett vært dårlig gjort, sier han.


LES OGSÅ: GAFFAs Roskilde-anbefalinger.

Skambankt spiller et knippe norske festivaler i sommer, og fortsetter med en liten sving i Danmark i september.

(©NTB)


ANNONCE