Nyhet

John Cale til by:Larm

Han la mye av grunnlaget for avant-garden i den alternative musikken, sammen med The Velvet Underground, nå kommer legendariske John Cale til Oslo for å holde foredrag.

By:Larm kunne for bare noen uker siden annonsere at James Murphy skal holde foredrag under Red Bull Music Academy, i Kulturhuset på Youngstorget, under festivalen. Nå er det klart at nok en legende stikker innom for å lære fra seg gamle triks:

John Cale er nemlig også bekreftet til Kulturhuset under bransjefestivalen, som går ned i perioden 26. februar - 1. mars.

Cale har hatt en stor karriere siden han, sammen med nylig avdøde Lou Reed, startet opp The Velvet Underground i 1964. Bandet ble oppdaget av kunstneren Andy Warhol, som også fikk med sin tyske stjerne Nico på debutplaten fra 1967.


Friksjonen mellom Cale og Reed var muligens den viktigste faktoren i bandets innflytelsesrike musikalske output, og da Cale forlot gruppen etter den støyete og eksperimentelle White Light/White Heat, kom Reeds popsensibilitet noe bedre frem med det selvtitulerte albumet sluppet i 1969.

Etter å ha forlatt den innflytelsesrike New York-gruppen, som også hadde en kortlevd gjenforening på begynnelsen av 90-tallet, har Cale hatt en lang karriere som soloartist. Han produserte også protopunkbandet The Stooges' debutalbum, og jobbet siden med blant andre Brian Eno og Patti Smith.

I 2012 slapp han sitt foreløpig siste album, Shifty Adventures In Nookie Wood, produsert av Danger Mouse, til blandede kritikker. Vår anmelder var nærmest opprørt over albumet, og mente det måtte ha klikket fullstendig for godeste Cale.


Les hele den bitre anmeldelsen her.

Utover foredragene med John Cale og James Murphy, er det også bekreftet at André Bratten, Young Dreams og When Saints Go Machine er blant de fjorten artistene som skal spille i Kulturhuset under by:Larm.

ANNONCE