Nyhet

Smells Like Teen Spirit stadig på topp

…hvert fall på NMEs splitter nye liste over tidenes 500 beste låter.

Nirvana sin mest kjente låt topper listen over tidenes mest populære låter, denne gang gjennomført av musikkmagasinet New Musikal Express, forkortet NME. Magasinet publiserte deler av listen på deres nettsider i går, hvor juryen har bestått av nåværende og tidligere journalister for NME, som alle har sendt forslag gjennom sine egne 50 albumfavoritter. Listen er deretter kombinert med NMEs tidligere kåring av de 50 beste låter gjennom all tid.

Det er absolutt ikke første gang verken låta eller albumet Nevermind, som den er hentet fra, topper en prestisjefull liste. Smells Like Teen Spirit markerer det kommersielle gjennombruddet for Nirvana i 1991 og ikke minst inntoget av grungesjangerens viktighet på 90-tallet. Låta er blant annet tidligere kåret til en 9. plass da Rolling Stone gjennomførte sin kåring av de 500 beste låtene gjennom all tid i 2011.

Til tross for de gjeve plasseringene og den tidløse aktualiteten, uttalte den avdøde frontfiguren Kurt Cobain allerede i 1993 at gruppa fort gikk lei av det kjente albumet.


- Jeg kan se det er en bra plate fra et kommersielt synspunkt, men det er for glatt for min smak, sa han.

Det skal nevnes at Smells Like Teen Spirit også definitivt er en av de låtene det er gjort flest coverlåter av gjennom tidene. Miley Cyrus sin versjon topper forøvrig listen over den verste coverlåta noensinne gjennomført i Rolling Stone.

Tilbake til NMEs liste, finner vi på øvrige topp fem Joy Division sin Love Will Tear Us Apart, etterfulgt av I Feel Love med Donna Summer. Hakk i hæl ligger The Strokes og The Smiths.


Hvem som ligger på plass 500-401 kan leses her.

Resten av listen vil publiseres de neste dagene på NME sin nettside.

ANNONCE