Nyhet

Norske musikkvideoer klare for South By Southwest

Av kun 19 utvalgte musikkvideoer, er to norske plukket ut til den prestisjetunge amerikanske festivalen.

Den årlige bransjefestivalen South by Southwest, som fokuserer på musikk og film, er en av verdens største. I år går den atter en gang av stabelen i Texas, og datoene er 7. - 15. mars. Det er nå klart at både musikkvideoen for Deathcrush - Lesson #16 for Beatmaster V / Fun, regissert av Kenneth Karlstad og Sandra Kolstad (bildet) - Run Away (Where are We?), regissert av Yenni Lee, er plukket ut side om side med storheter som Placebo, MGMT, Tame Impala og Passion Pit.

Til tross for at videoen til Deathcrush-låta ikke gis ut før 21. februar, har den også rukket å bli plukket ut til prestisjefulle Berlin Independent Film Festival og Trondheims Minimalen Kortfilmfestival.

- Videoen legger lista skyhøyt fra første bilde, men frykten for et pretensiøst mageplask drukner etterhvert i en overraskende blanding av humor, tenåringshelvetet og internasjonal politikk, har juryen ved kortfilmfestivalen Kort på Kinokino i Stavanger uttalt om Kenneth Karlstad sin video.


Den unge regissøren har tidligere vunnet Den Gylne Saks i ettminuttsfilm-konkurransen under Minimalen, men sier at å bli tatt ut til SXSW er det største som har skjedd han hittil i karrieren.

En trailer for musikkvideoen er allerede sluppet, i forbindelse med SXSW-programmet:


Også Yenni Lees video for Sandra Kolstad-låta Run Away (Where are We?) er valgt ut til SXSW. I videoen stiller Kolstad blant annet kliss naken og blodig, noe som har blitt uttalt som både vakkert, forstyrrende og på grensen til ubehagelig.

- Jeg snakket med Sandra først, og det første som falt inn i hodet mitt var noe så banalt som en person jeg akkurat hadde blitt kjent med, som reiste mye rundt og dermed bort fra problemene sine. Men de står alltid grodd fast når man kommer tilbake. Personen i videoen representerer alle som er i en sårbar situasjon. Og når man er naken, så er man på sitt mest sårbare, har Yenni Lee tidligere uttalt om videoen.


Full line-up for musikkvideoene som er plukket ut kan ses her.

ANNONCE