Nyhet

Fire nye navn til Øya

Riot Grrrl-legende, moderne soul, londonbasert snakkis og tidligere The Distillers-vokalist klare for årets festival.

I forbindelse med at det nå er kun (!) 2000 ukespass igjen til årets Øyafestival, er fire nye artister annonsert via festivalens nettside i dag.

Kathleen Hanna, kjent som hjernen bak Riot Grrrl-bandet Bikini Kill og i senere tid Le Tigre, slapp i fjor høst debutalbumet Run Fast med sitt nye band The Julie Ruin. Bandet spiller en kombinasjon av frisk og fengende rock - krydret med en dose leken pop. Hun skal etter planen spille på torsdagen under årets Øyafestival.

Den mystiske duoen Jungle slapp førstesingelen Platoon i fjor vår og ble et raskt voksende navn i England - hvor de blant annet har fått skryt fra viktige bransjefolk og radio-DJs. Jungle spiller melodiøs og moderne soul, og ble omtalt som et av de mest spennende (og ukjente) engelske bandene i 2013.


Kari Jahnsen, som går under artistnavnet Farao (bildet), er bosatt i London. Hun kickstartet året med EP-utgivelse og en andreplass i årets Urørt-finale. Debut-EPen hennes ble spilt inn på Island, med hjelp fra Mike Lindsay fra bandet Tunng.

— Alle de fire låtene beveger seg i et melankolsk landskap. Det er lett henførende orgel-lengsler, sarte strenger og insisterende tangenter. Og ikke minst, er det Jahnsens slepne stemme. Elegant synger hun seg gjennom både forhold som ikke ble, og håpet om at noen skal komme, skrev vår anmelder om den nylige EP-utgivelsen.

Les hele anmeldelsen her.


Brody Dalle ble kjent som frontfigur i punkbandet The Distillers på starten av 2000-tallet og har i årene etter vært hjernen i rockebandet Spinnerette. Dalle er gift med Josh Homme fra Queens Of The Stone Age, og har blant annet bidratt med gjesteopptredener på noen av deres utgivelser. I år slippes Brody Dalle sitt første album som soloartist, og det er som soloartist hun besøker festivalen i august.

Det begynner, som nevnt, å bli få ukespass igjen til årets festival. Du kan sikre både dagspass og ukespass via GAFFA LIVE.

ANNONCE