Nyhet

Poesi møter metall

Litteraturhuset i Oslo inviterer til samtale om koblingen mellom musikk og litteratur, med to kjente fjes fra begge felt.

Musikk og litteratur forenes som samtaleemne på Litteraturhuset i Oslo, onsdag 7. mai. Med to kjente musikere i spiss, skal temaet rundt hvor vidt det finnes likheter i oppbygningen av en låt og et dikt, i toner og ords lydlighet, samt måten man framhever det estetiske på i musikk og litteratur diskuteres.

Jørgen Munkeby, frontfigur i jazzmetall-bandet Shining (bildet), stiller denne onsdagen på Litteraturhuset for samtale med Ulvers Jørn Sværen om metall og poesi. Sværen er i tillegg til å være musiker også forfatter og poet. Samtalen skal ledes av Vagand-redaktør Audun Lindholm, som tidligere har skrevet mye om norsk metall og koblingene som finnes mellom musikk og litteratur.

– Tanken er at vi vil forsøke å finne fram til møtepunkter i arbeidet med musikk og skrift, og da særlig metall og poesi. Både Munkeby og Sværen er svært bevisste og kunnskapsrike innenfor det de driver med, og feltene deres overlapper også – i tillegg til poesien er Sværen med i Ulver, mens Munkeby har deltatt i produksjonen av danseforestillinger med litterære forelegg, som 'Et dukkehjem' og 'Roadkills', forteller Litteraturhuset.


Samtalens fokus blir særlig på møtet mellom poesi og metall.

Ytterligere informasjon finner du på arrangementets Facebook-side.

ANNONCE