Nyhet

11 essensielle album du må høre i april

Dette er albumutgivelsene GAFFA-redaksjonen ser mest frem til denne måneden.

Denne måneden gleder vi oss blant annet til utgivelser fra Feist, Ulver, Blood Command og Gorillaz (bildet).

Det er snart påske, og selv om det derfor betyr at det ikke er like mange plater som slippes denne måneden, er det likevel en del som kommer ut − og en del utgivelser vi gleder oss veldig til, også.

Så innimellom skigåing i påskefjellet, appelsiner og Kvikk Lunsj, anbefaler vi også å sette av tid til å høre på ny musikk.


LES OGSÅ: Øyafestivalen med fire nye navn på programmet.

Dette er albumene vi gleder oss mest til denne måneden.

Ulver: The Assassination Of Julius Caesar, 7. april


På studioalbum nummer tretten setter Ulver tennene i popmusikken (!). Vokalist og drivkraft Kristoffer Rygg utdyper:

— Når vi sier pop, så betyr det først og fremst at det nok er det mest umiddelbare, det mest fengende vi har laget til nå. Men samtidig er det fortsatt mørkt.

Det vil nok glede mange trofaste fanst, at de ikke har gått helt nye veier. Albumet slippes denne uken i forkant av en turné som tar Ulver til et knippe utvalgte, europeiske festivaler.

Father John Misty: Pure Comedy, 7. april


Piknik I Parken-aktuelle Father John Misty er klar med nytt album førstkommende fredag. Oppfølgeren til det kritikerroste I Love You, Honeybear fra 2015 heter Pure Comedy og inneholder tidenes (?) lengste og mest absurde presseskriv.


«Pure Comedy is the story of a species born with a half-formed brain. The species’ only hope for survival, finding itself on a cruel, unpredictable rock surrounded by other species who seem far more adept at this whole thing (and to whom they are delicious), is the reliance on other, slightly older, half-formed», står det blant annet.

Det høres ikke dumt ut det (eller?).


Joey Bada$$: All-Amerikkkan Bada$$, 7. april

Etter det kritikerroste debutalbumet fra 2015 er rapperen Joey Bada$$ endelig klar med oppfølgeren All-Amerikkkan Bada$$ med gjesteartister som Schoolboy Q, J. Cole og Styles P. på laget.

Under et nylig intervju med radiostasjonen Wild 94.1 kunne rapperen skryte av det kommende materialet på følgende vis:


«This new project is very powerful. That’s the best thing I can say about it: it’s very strong music. It’s like hella vegetables. It’s hella good for you, and it’s almost my hesitance with it: the fact that it’s so good for you, because these kids these days want candy.»

Future Islands: The Far Field, 7. april


En opptreden hos David Letterman ga Future Islands og vokalist Samuel T. Herring kultstatus over natten. YouTube-videoen av synthpopbandet som fremførte en ny singel gikk viralt, først og fremst på grunn av nevnte frontmanns intense dans og innlevelse på scenen.

Siden har både albumutgivelser og andre liveopptredener gitt dem oppmerksomhet, og denne uka kommer trioen med nytt album, som blant annet inneholder singelen Ran:


Soup: Remedies, 7. april

Det har gått fire år siden Soup slapp sitt kritikerroste album The Beauty Of Our Youth. Siden den gang har de vunnet RAMP-stipendet på 250.000 kroner, vært på Europa-turné med Spidergawd, og i fjor spilte de inn ny skive med Paul Savage i Namsos. Lasse Hoile (Porcupine Tree, Steven Wilson) står nok en gang for coverart.

På fredag kommer bandets sjette studioalbum, Remedies.

Arca: Arca, 7. april


Produsenten fra Venezuela har slått seg opp med kjendis-samarbeid (Kanye West og Björk) samt de glitrende albumutgivelsene Xen og Mutant i henholdsvis 2014 og 2015. Det nye albumet er selvtitulert og hans første på labelet XL Recordings.


I midten av forrige måned kom den siste musikkvideoen fra albumet i form av Reverie. Se den under.

Pieces Of Juno: Kalopsia, 28. april


Artisten og produsenten Pieces Of Juno er kjent for sitt distinkte mørke og cinematiske lydbilde. Hennes musikalske bakgrunn har røtter i singer-songwriter-tradisjonen, men gjennom interesse for musikkproduksjon og en sterk fasinasjon for film, har hun skapt noe hun selv kaller «northern noir».

I slutten av måneden er hun klar med debutalbumet sitt.


Blood Command: Cult Drugs, 28. april

Blood Command er tilbake ned sitt tredje album siden 2010. Det har fått tittelen Cult Drugs og slippes på Fysisk Format i slutten av måneden. «Blodkulten er tilbake. Join us», uttalte gitarist og låtskriver Yngve Andersen til GAFFA i forbindelse med at nyheten om det nye albumet kom.

Cult Drugs følger opp 2012-utgivelsen Funeral Beach, som ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA, og er også den første skiva fra bergensbandet med den nye vokalisten Karina Ljone.

Feist: Pleasure, 28. april


Øyafestivalen-aktuelle Feist er endelig klar med nytt album, oppfølgeren til 2011-albumet Metals. «Metals har mye mer enn et smakfullt ytre å tilby dem som gir sangene tid og ro til å utfolde seg. Et av årets beste album», skrev blant annet vår anmelder den gang.


Vi har troen på at det kommende albumet blir like bra, spesielt etter å ha hørt den første singelen.

Gorillaz: Humanz, 28. april


I forrige måned annonserte endelig Gorillaz at deres svært etterlengtede nye album ville bli sluppet snart.

Albumet har fått tittelen Humanz, og Damon Albarn og Jamie Hewlett har denne gangen samarbeidet med et stjernelag av artister, inkludert blant andre Grace Jones, Mavis Staples, Danny Brown, De La Soul, Pusha T, Kali Uchis, Kelela og Vince Staples, pluss en hel del andre.

Vi gleder oss!

Mark Langean Band: Gargoyle, 28. april


Amerikanske Mark Lanegan har hatt en lang og god karriere siden han startet som vokalist i grungebandet Screaming Trees på midten av 80-tallet. Samarbeid med blant andre Queens Of The Stone Age, Kurt Cobain, Greg Dully og Belle & Sebastians Isobel Campbell samt ti studioalbum under eget navn, blant dem klassikeren Whiskey For The Holy Ghost fra 1994, har det blitt.


På det nye albumet samarbeider han igjen med QOTSA, i tillegg til medlemmer fra Afghan Whigs.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvilke album du gleder deg til denne måneden i kommentarfeltet eller på GAFFAs Facebook-side.


ANNONCE