Nyhet

Ulver skifter stil med nytt album

Det norske bandet Ulver hevder de har skiftet ham – og setter tennene i popmusikken.

Det norske bandet Ulver hevder de har skiftet ham – og setter tennene i popmusikken.

Det skjer på studioalbum nummer 13, som slippes denne uken i forkant av en turné som tar Ulver til et knippe utvalgte, europeiske festivaler – fra britiske Safe As Milk og nederlandske Roadburn til kunstfestivalen Donaufestival – samt australske Dark Mofo.

— Når vi sier pop, så betyr det først og fremst at det nok er det mest umiddelbare, det mest fengende vi har laget til nå. Men samtidig er det fortsatt mørkt, forteller vokalist og drivkraft Kristoffer Rygg.


LES OGSÅ: «Mørkt og monumentalt».

Albumtittelen er The Assassination Of Julius Caesar, etter en av de første låtene Ulver skrev til sin nye langspiller. Rygg synes tittelen passer godt:

— Den er både storslagen og stormannsgal.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Låtene er inspirert av greske myter, spøkelseshistorier fra de amerikanske sørstatene, og en barokkskulptur kalt Den hellige Teresas ekstase. Siste spor er mer personlig, Coming Home, er et oppgjør med fortidens spøkelser – og gjør poputforskningen mulig for Ulver.


— Vi begynner å bli eldre, og det føltes naturlig å ikke lenger legge bånd på oss selv, men lage den platen vi har drømt om lenge, uten skam. En plate som berører mange av våre minner og oppheng fra da vi var barn på 80-tallet, heter det fra bandmedlemmene.

LES OGSÅ: Får kritikk for ny musikkvideo.

(©NTB)


ANNONCE