Nyhet

Et av Norges beste liveband til Pstereo

Vinnerne av hele to GAFFA-priser fra 2013 gjester den trønderske festivalen for andre gang.

Kvelertak kommer til Pstereo-festivalen i Trondheim, som i år finner sted fra 15. til 16. august. Dette blir det åttende året hvor området langs Nidelven omgjøres til et av Norges mest idylliske festivalområder. Det hardtslående bandet gjestet festivalen og Kanonscenen sist gang for fire år siden, mens de i år blir å se på hovedscenen lørdag 16. august.

Opphausede og svette tok Kvelertak Norge og store deler av resten av verden med storm med sin debut i 2010. Oppfølgeren Meir kom i 2013, et album det rådet høye forventninger rundt.

— Denne skiva har større variasjon og mere renskårne riff og er helhetlig å regne som en videreføring og foredling av debuten. Kvelertak har fortsatt hendene om halsen til sine omgivelser, og det høres bare bedre og bedre ut for hver gjennomlytting, skrev GAFFAs anmelder – som likevel ikke lot seg fullstendig overbevise.

Resten av anmeldelsen leser du her.

Prisene skulle riktignok vise seg å nærmest hagle i etterkant av deres andre fullengder. Stavanger-bandet mottok hele to GAFFA-priser for 'Årets Norske Album' og 'Årets Norske Gruppe' for 2013. De stakk også av med en av årets Spellemann-statuetter fra 'Metal'-kategorien, hvor de vant over band som Shining og Satyricon.

Kvelertaks ornitologiske frontmann Erlend Hjelvik er en av fem artister som for tiden er aktuell i en ny utstilling på Popsenteret, hvor fem imagesterke artister utspurt om stilen sin i en utstilling som åpner 10. april. GAFFA pratet nylig image og fremtidsplaner med mannen med 'ugle i mosen' - og intervjuet, hvor han blant annet deler sine tanker om å bli sammenlignet med tidligere Turboneger-vokalist Hank von Helvete, kan du lese her.

Det begynner å dra seg til med gode bookinger for den stadig voksende Pstereo-festivalen. Flere store og internasjonale navn er allerede bekreftet til årets festival, deriblant Biffy Clyro, Franz Ferdinand, London Grammar, Cloud Nothings, MØ og Warpaint - i tillegg til veletablerte norske navn som Highasakite, Johndoe og Stein Torleif Bjella

Mer info om Pstereo finner du i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE