Nyhet

Statoil-stipendet legges ned

Slutt på kontroversielle men karrierehjelpende millioner til nye musikertalenter.

Statoils sponsorsjef forteller til DN at det blir slutt på det årlige stipendet til musikere på én million kroner, og alt samarbeid med by:Larm avvikles. Allerede når neste by:Larm går av stabelen, om under fire måneder, skal altså nye norske musikere løftes frem i verden ved å gis vind i seilene fremfor olje på tanken.

Det er kanskje greit for en hel del av dem, da den omstridte prisen har gitt moralske kvaler og andre ymse bekymringer til mang en ung og idealistisk artist. Noen av dem har vært så kritiske at de har sagt nei pris eller nominasjon (Kråkesølv, The Whitest Boy Alive, ModdiUngdomskulen) eller til og med forlatt bandet sitt i protest når resten av medlemmene går for å takke ja (Team Mes Synne Øverland Knudsen).

Istedenfor å sponse norsk pop og rock vil Statoil nå heller heller prioritere å støtte utdanning og realfag, sier informasjonsdirektør i Statoil, Jannik Lindbæk, til NRK:


– Etter en helhetlig vurdering av vår sponsorportefølje har vi kommet fram til at tiden er inne for å fokusere mer på realfag, idrett og annen kultur. Det er grunnen til at vi nå går ut av Bylarm.

Nå som både A-Ha-stipendet og Statoil-stipendet er blitt historie er det blitt færre muligheter for nye artister til å bli gjort stas på med en karierreløftene millionpris. Det blir spennende å se om noen nye aktører ikke snart fyller tomrommet.

Siste vinner av Statoil-stipendet ble The Shining (bildet), som mottok prisen i februar i år.


ANNONCE