Nyhet

GAFFA Photo Award 2013: Se vinnerbildene!

Årets beste musikkfotografier er kåret - se alle vinnerne her.

Årets beste musikkfotografier er kåret! 

Årets Musikkfoto gikk til Christian Roth Christensen for sitt blinkskudd av Kvelertak på scenen under sommerens Slottsfjellfestival i Tønsberg.

ALLE VINNERBILDENE SER DU HER.

Christensen selv har følgende å si om bildet sitt:

Her står jeg altså, oppe på et gjerde, og ser Kvelertak rocke fletta av et hylende publikum fra høyttalerne på Slottsfjells kuleste scene. Tunge skyer truer sommerstemninga men avvæpnes effektivt av den sylskarpe sola som skinner vakkert på de hoppende kidsa. Spørsmålet er, kunne jeg gjort noe for å unngå at dette bildet ble vakkert?

Juryen sier om bildet:

- Årets Musikkfoto er et humoristisk og samtidig engasjerende livebilde som forteller mer enn det som fremgår av motivet. Fotografen tar inn et større perspektiv enn det som man vanligvis ser i et livefoto og klarer med det å skape et bilde hvor rockeklisjé kombineres med nasjonalromantikk. Dette er "skru opp til elleve" i frimerkeversjon.

Christian Roth Christensens bilde av Kvelertak vant også prisen i underkategorien for årets beste konsertfoto.

De tre øvrige kategoriene var feature, portrett og publikumsfoto, som ble vunnet av henholdsvis Ole Kristiansen, Monica Santos Herberg og Brian Cliff Olguin.

ALLE VINNERBILDENE SER DU HER.

GAFFA Photo Award er en årlig kåring av landets beste musikkfotografier, og er åpen for alle. Blant de som deltok i GAFFA Photo Award 2013 var det både profesjonelle konsertfotografer og glade amatører.

Juryen besto av:

Billie Van (artist), Brand Barstein (redaktør GAFFA), Lars Myhren Holand (fotograf), Lise Karlsnes (artist), Paal Ritter Schjerven (kunstnerisk leder, Popsenteret)

ANNONCE