Nyhet

Sniklytt: Pantha Du Prince

Tyske Hendrik Weber og helnorske The Bell Laboratory er snart klare med albumet «Elements of Light». Albumet kan streames allerede nå.

Den berlinbaserte elektronikaprodusenten og –musikeren Hendrik Weber har skaffet seg mye oppmerksomhet de siste årene, på grunn av hans minimalistiske innfallsvinkel sin egen elektroniske musikk. Under navnet Pantha Du Prince debuterte han i 2002 med singelen «Nowhere», og siden den gang har han rukket å utgi tre album.

I fjor spilte han på Øyafestivalen, da han fremførte et bestillingsverk sammen med en rekke norske, profilerte perkusjonister, blant dem Martin Horntveth (Jaga Jazzist, KILLL), Erland Dahlen (Madrugada), Håkon Stene (Asamisimasa) og filharmonikeren Heming Valebjørg. Verket var utformet sammen med samtidsmusikkomponisten Lars Petter Hagen, og samarbeidsprosjektet gikk under navnet The Bell Factory.

Weber og The Bell Factory vender tilbake til søkelyset når de 15. januar slipper albumet «Elements of Light». På albumet trakterer tyskeren og hans norske band en rekke instrumenter, eksempelvis cymbaler, xylofon, marimba, klokkespill og – ekstravagant nok – det tre tonn tunge instrumentet carillon, som består av femti bronseklokker. Under Øya-opptredenen i fjor ble dette instrumentet traktert av Vegar Sanholt, som er klokker i Oslo Rådhus.


Det er ikke til å stikke under en stol at det knyttes forventninger til albumet, og det var derfor gledelig å kunne konstatere at National Public Radio (NPR) nå tilbyr streaming av albumet i sin helhet via sine hjemmesider. Klikk her for å lytte til hele herligheten, en drøy uke før albumet blir å finne i butikkhyllene.

ANNONCE