Nyhet

Pantha Du Prince & The Bell Laboratory med Oslokonsert

Oslo Konserthus. November. Storslått eksentrisitet fra tysk produsent og norsk stjernelag. Du der.

Da GAFFA tidligere i år så denne merkverdige killerkombinasjonen av myk, tysk elektronika og norske bjeller på Primavera, ble vår anmelder så måpende imponert at seks stjerner sporenstreks ble delt ut.

I høst kommer Pantha Du Prince & The Bell Laboratory endelig tilbake til Oslo med konsert i Oslo Konserthus 3 november.

Vi sakser hardt og brutalt fra medarrangør Øyafestivalen:


Ideen til prosjektet kom da de to norske kuratorene Mattis With og Håkon Vinnogg i Panta Rhei Project spiste lunsj med Pantha Du Prince. De utfordret den tyske produsenten til å lage akustisk musikk for et klokkespill på tre tonn og et slagsverksensemble, inspirert av klokkene i Oslo Rådhus.

Den anerkjente norske komponisten og Ultima-sjefen Lars Petter Hagen ble oppfordret til å jobbe med Pantha på verket. De fikk samlet et stjernelag med norske perkusjonister til å danne ensemblet som inkluderer Martin Horntveth (Jaga Jazzist), Erland Dahlen (Madrugada/Nils Petter Molvaer), Heming Valebjørg (Oslofilharmonien), Håkon Stene (stipendiat ved Musikkhøyskolen) og Vegar Sandholt (klokkenist i Oslo Rådhus). Dette er et imponerende bredt prosjekt, med en rekke anerkjente musikere fra ulike musikkmiljøer.

I tillegg til det faste ensemblet har dessuten musikere som Bendik Hovik Kjeldsberg (Bendik), Kenneth Kapstad (Motorpsycho), Tomas Jährmyr, Laura Marie Olseng, Martin Viktor Langlie, Eirik Raude, og professor i perkusjon Rob Waring vært vitale bidragsytere til livefremførelsene av verket.


Dette blir stort!

Billetter kan kjøpes AKKURAT NÅ via GAFFA.COM/LIVE


ANNONCE